Μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά οι κάτοικοι της Πηνειάδας – Ευχαριστήριο

Μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται οι κάτοικοι της Πηνειάδας στην διάρκεια της πλημμύρας αλλά και μετέπειτα στις δύσκολες, πραγματικά, ημέρες που βιώνουν. Κάτοικοι όλων των ηλικιών, με κάθε μέσω και τρόπο στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο, για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, για να μην θρηνήσουμε θύματα, για να παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη ο ένας στον άλλον, να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλον.

Και τα κατάφεραν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να είναι ενωμένοι στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Σημαντική υπήρξε η συμβολή όλων των απλών ανθρώπων, εθελοντών και διασωστών που με κίνδυνο της ζωής τους προσέγγιζαν το χωριό είτε για να μεταφέρουν τρόφιμα, είτε για να μεταφέρουν και να απεγκλωβίσουν κατοίκους, είτε να παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συγκιντηική εξάλλου υπήρξε και η συμβολή για συγκέντρωση και μεταφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που έφτασαν στο χωριό από διάφορες περιοχές της χώρας.

Η πρόεδρος του χωριού, Άννα Ευαγγέλου – Γιαννακού, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και κάτοικοι, μεταφέρουν δημόσια τις ευχαριστίες τους, αρχικά προς όλους τους κατοίκους που έγιναν μια γροθιά για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ενωμένα και συντεταγμένα, τους εθελοντές, τους διασώστες που προσέγγιζαν το χωριό, όλους τους απλούς πολίτες που θέλησαν να βοήθησαν με κάθε μέσο και τρόπο.

Αυτές οι ενέργειες αναφέρουν δεν θα σβήσουν ποτέ από τις μνήμες όλων.