Κόψαν τη σίτιση στους πλημμυροπαθείς μας στη δομή στο Κουτσόχερο

Απελπιστική η κατάσταση με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν στον «αέρα»

«Σίτιση τέλος» για τους διαμένοντες πλημμυροπαθείς στη δομή του Κουτσόχερου. Όπως καταγγέλλουν στο Trikalanews.gr, τους διαμηνύθηκε από το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι από σήμερα και στο εξής δεν προβλέπονται γεύματα.

Μιλάμε για ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους ή που δεν μπορούν να τα επισκευάσουν για να εγκατασταθούν άμεσα είτε για οικονομικούς λόγους είτε και λόγω άλλων δυσκολιών, όπως στην περίπτωση πολλών ηλικιωμένων που προφανώς δεν έχουν την αντοχή να ξεκινήσουν από την αρχή.

Η ζωή σε 18τμ εννιά μήνες μετά τον Ντάνιελ

Το Trikalanews.gr, επικοινώνησε με φιλοξενούμενη της δομής η οποία μιλώντας για το δικό της παράδειγμα έχουν λάβει ελάχιστα χρήματα για να αποκαταστήσουν ένα σπίτι που αυτή τη στιγμή είναι «κίτρινο» και ενώ ακόμη δεν έχει στεγνώσει καλά καλά. Από εκεί και πέρα, οι υποδομές στη Δομή δεν είναι οι κατάλληλες για να μπορεί μια οικογένεια να μαγειρέψει επαρκώς. Μιλάμε για κοντέινερ ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων στο οποίο φιλοξενούνται όλα τα μέλη της οικογένειας.

Οι δε ηλικιωμένοι, αδυνατούν έτσι κι αλλιώς να φροντίσουν τη σίτισή τους. Μιλάμε για μερικές δεκάδες μερίδες φαγητού που θα μπορούσε εκ των πραγμάτων εξαρχής να προβλεφθούν για όσο διάστημα χρειαστεί να μείνουν ακόμη στη Δομή οι συμπολίτες μας.

Τα κοντέινερ εντός Φαρκαδόνας παραμένουν κλειστά

Την ίδια ώρα, τα κοντέινερ εντός του Δήμου Φαρκαδόνας που θα στεγάσουν 37 οικογένειες ακόμη δεν έχουν παραδοθεί. Σήμερα, ήταν η ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών όσον αφορά τη σύνδεσή τους με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Συνεπώς, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για τα μετεγκατάσταση των ανθρώπων που ακόμη και σήμερα, εννιά μήνες μετά την καταστροφή, βρίσκονται σε συνθήκες προσωρινής διαβίωσης.

Πηγή άρθρου: Trikalanews.gr