Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ θα μετέχουν αύριο Τρίτη οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Τρικάλων.

Οι πανελλήνια Ομοσπονδία αποφάσισε την πραγματοποίηση της απεργίας καθώς:     

-Δεν έχουν γίνει προσλήψεις εδώ και ολόκληρα 12 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχουν υπάρξει χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις.

-Δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις στις υποδομές και τη μηχανογράφηση.

-Δεν έχει υπάρξει εξειδικευμένη εκπαίδευση στον οργανισμό.

-Δεν υπάρχει ακόμη, 5 χρόνια μετά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, Ενιαίος Κανονισμός Παροχών και Ασφάλισης.

-Δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα.

-Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί χωρίς συντήρηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στη θέρμανση και την ψύξη.

Σ ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην κοινωνία, έδωσαν και δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για την εκκαθάριση και πληρωμή των συντάξεων.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός της κ. Χατζηδάκης, εκμεταλλευόμενοι τα χρόνια προβλήματα, που οι εκάστοτε πολιτικές επιλογές δημιούργησαν, έχουν στοχεύσει στην πλήρη διάλυση και στην ιδιοτικοποίηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πολυδιαφημιζόμενη χρήση των ιδιωτών για την έκδοση των συντάξεων, απέτυχε, αφού μόνο ελάχιστες, εύκολες περιπτώσεις προχώρησαν.

Οι λεγόμενες ‘’fast track’’συντάξεις, ουσιαστικά αυξάνουν τον όγκο δουλειάς με τα λάθη που παράγει η διαδικασία.

Με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, δίνονται τεράστια ποσά από τα αποθεματικά της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως χαρακτηριστικά τα εκατομμύρια ευρώ που πληρώνονται κάθε χρόνο στο τηλεφωνικό κέντρο 1555, για να στέλνει απλά τους ασφαλισμένους στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Η διαχείριση και η εκποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, που αποτελούν την μοναδική εγγύηση για την παροχή των συντάξεων, παραχωρούνται με το νόμο Χατζηδάκη σε Ανώνυμη Εταιρία, στο Δ.Σ. της οποίας δεν συμμετέχουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

Με τον ίδιο νόμο Χατζηδάκη, ο ΕΦΚΑ εξαιρείται και πρωτοτυπεί από το υπόλοιπο Δημόσιο και με προφανή αντισυνταγματικότητα, μετατρέπει σε «μετακλητές» τις θέσεις των Γενικών και των Διευθυντών στον Οργανισμό. Παράλληλα, υπάρχει σοβαρό θέμα διασπάθισης του Δημόσιου Χρήματος, αφού οι αμοιβές τους ορίζονται στο προκλητικό ποσό των 8.000 ευρώ τον μήνα και η επιλογή τους γίνεται με αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο της απεργίας αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ Τρικάλων διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του τοπικού καταστήματος επί της οδού Ομήρου 13.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *