Περίπου 307 νέοι φοιτητές θα έρθουν στα Τρίκαλα

Την είσοδο των δυο σχολών που θα λειτουργήσουν στα Τρίκαλα την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά θα περάσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο 307 νέοι φοιτητές.

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 στα Τρίκαλα θα λειτουργήσουν η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που θα δεχτεί 187 άτομα και η Σχολή Διαιτολογίας και Διατροφολογίας που θα δεχτεί 120 φοιτητές. Στον προαναφερόμενο αριθμό αναμένεται να προστεθούν άλλοι 300 περίπου σπουδαστές που θα καταταγούν και θα φοιτήσουν στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Συνολικά στο νομό Τρικάλων θα καταφτάσουν 600 περίπου νέοι φοιτητές ενώ σε επίπεδο σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 5.138 φοιτητές.

Τόσο στη ΣΕΦΑΑ, όσο και στη Σχολή Δικαιολογίας, ο αριθμός των εισακτέων και την φετινή χρονιά παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι. Πλέον απομένει να δούμε τις επόμενες ημέρες τον ακριβή αριθμό των σπουδαστών που θα φοιτήσει στην ΣΜΥ.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα με όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που συμπεριλήφθηκαν στο φετινό μηχανογραφικό.

Για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προβλέπονται συνολικά σε 35 Σχολές 5.138 εισακτέοι (ανάλογος αριθμός με πέρυσι).

Σε επίπεδο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών θα δεχτεί η Σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων Λάρισας με 330 νέους φοιτητές και με το μικρότερο αριθμό οι Σχολές των Μαθηματικών Λαμίας και των Μηχανικών Χωροταξίας και περιβάλλοντος του βόλου με 60 άτομα.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, Σώματα Ασφαλείας και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 ανέρχεται 68.574 μειωμένος κατά 9.021 σε σχέση με πέρυσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *