Με τις ενδοσχολικές εξετάσεις επανήλθαν οι Φαρκαδόνιοι μαθητές ΓΕΛ-ΕΠΑΛ μετά τις εκλογές

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές των Τρικάλων μετά από τετραήμερο ανάπαυλας λόγω των εθνικών εκλογών. Τα σχολεία όπως είναι γνωστό παρέμειναν κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα, καθώς η πλειονότητα των διδακτηρίων λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα. Τα σχολεία την περασμένη Παρασκευή είχαν παραδοθεί στους Δήμους των Τρικάλων για την διευθέτηση των χώρων για να παραδοθούν εκ νέου στις διευθύνσεις με το τέλος της διαδικασίας την Δευτέρα το απόγευμα.

Την Τρίτη τα σχολεία επανήλθαν στους γνώριμους ρυθμούς για τους μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, ενώ σε μια νέα φάση εισέρχονται οι μαθητές λυκείων που ολοκλήρωσαν το διδακτικό έτος στις 18 Μαΐου και πλέον από το πρωί της Τρίτης επανήλθαν στα σχολεία για την συμμετοχή στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η περίοδος των εξετάσεων για τους μαθητές της Α’, της Β’ και της Γ’ λυκείου. Οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου θα συνεχιστούν έως τις 15 Ιουνίου. Όσον αφορά στους μαθητές της Γ’ λυκείου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα συνεχιστούν από έως τις 30 Μαΐου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για τα ΓΕΛ (ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια), οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) και στη συνέχεια, στο διάστημα 6-12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων Προσανατολισμού.

Για τα ΕΠΑΛ (ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια), η έναρξη των Πανελλαδικών θα γίνει την 1η Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας) και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας, από 3 έως 16 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 – 29 Ιουνίου.

Στις 30 Μαΐου θα χτυπήσει για τελευταία φορά φέτος το κουδούνι για τους μαθητές των γυμνασίων. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια θα διεξαχθούν από 1η έως 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα τελευταία μαθήματα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου.