Η ΕΜΕ Τρικάλων προετοιμάζεται για το Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής»

Μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 1 Νοεμβρίου θα έχουν την δυνατότητα μαθητές γυμνασίων και λυκείων να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην πρώτη φάση του 84ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών «Θαλής 2023».

Ο διαγωνισμός προγραμματίστηκε να διεξαχθεί πανελλαδικά στις 4 Νοεμβρίου τις ώρες 9:00-12:00 μ.μ.. Θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Στο Νομό Τρικάλων ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων, στην Καλαμπάκα, ενώ αναμένεται σήμερα απόφαση για το αν διεξαχθεί στην Φαρκαδόνα ή αν οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μεταβούν στα Τρίκαλα.

Ήδη όπως αναφέρουν μέλη της διοίκησης του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας το ενδιαφέρον από πλευράς μαθητών είναι έντονο.

Ο 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «ΘΑΛΗΣ 2023» απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Ο 13ος Τοπικός Διαγωνισμός για την Α΄ Γυμνασίου, αφορά μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου όλων των Γυμνασίων του Νομού μας, διεξάγεται αποκλειστικά από το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Μαγνησίας και πραγματοποιείται την ίδια ημέρα και ώρα, συγχρόνως με τον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, στα ίδια εξεταστικά κέντρα.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» 2023, θα κληθούν να διαγωνισθούν στον επόμενο Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διενεργηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Όσοι μαθητές διακριθούν στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» 2024 (εκτός της Α΄ Γυμνασίου) θα διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 24 Φεβρουαρίου 2024 για να επιλεγεί, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού, η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Διευκρινίζεται ότι για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, η 2η φάση του Τοπικού Διαγωνισμού «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» είναι η τελική και καταληκτική φάση του Διαγωνισμού για την Α΄ Γυμνασίου.

Τα γραπτά θα διορθωθούν από τους βαθμολογητές του Παραρτήματος και κατόπιν θα αποσταλούν στα κεντρικά της ΕΜΕ στην Αθήνα, για τη δεύτερη τελική διόρθωση και την έκδοση των αποτελεσμάτων.