Ζεστάθηκαν οι τσέπες των αγροτών

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά πιστώθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης τα χρήματα των αγροτικών επιδοτήσεων

Νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν καταβλήθηκαν τα ποσά των αγροτικών επιδοτήσεων, χρήματα τα οποία θα δώσουν οικονομική ανάσα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η καταβολή των επιδοτήσεων θα γινόταν την ερχόμενη Δευτέρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, πίστωσε τα χρήματα στους δικαιούχους παραγωγούς το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς, αντιστοιχούν στο 30% του υπολειπόμενου μέρους της ενιαίας ενίσχυσης καθώς επίσης και στο σύνολο του πρασινίσματος.

Από το απόγευμα της Πέμπτης αγρότες του νομού και της ευρύτερης περιοχής άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα, μέσω sms για την πίστωση των χρημάτων και τα ποσά που τους αντιστοιχούν. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι τραπεζικών καρτών, μπορούσαν να σπεύσουν στα Αυτόματα Μηχανήματα Αναλήψεων της Τράπεζας Πειραιώς για να ενημερώσουν τους λογαριασμούς τους αλλά και να παραλάβουν τα χρήματα. Για τους μη κατέχοντες κάρτες, λίγους επί της ουσίας, κυρίως συνταξιούχους αγρότες που διαθέτουν δικαιώματα, η διαδικασία ενημέρωσης των λογαριασμών τους έγινε την Παρασκευή με την επιτόπια επίσκεψή τους στην τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλους εκείνους που διαθέτουν λογαριασμούς σε τράπεζα εκτός της Πειραιώς θα πρέπει να δείξουν υπομονή καθώς τα χρήματα στους λογαριασμούς τους θα φανούν από την Δευτέρα, καθώς απαιτείται χρονικό διάστημα δυο ημερών μετά την πίστωσή τους.

Όπως και να χει τα χρήματα έρχονται σε μια στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη και για τους αγρότες καθώς έχουν μπροστά τους το επόμενο 15νθημερο μέχρι το τέλος του χρόνου αρκετές υποχρεώσεις, με την αποπληρωμή της δόσης του ΕΦΚΑ, του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών του πρώην ΟΓΑ 2016 κ.α.