Πολυκοσμία για την λήψη του κοινωνικού μερίσματος

Τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά το μεγαλύτερος μέρος αυτών προορίζεται για παλιές οφειλές και τρέχοντα έξοδα

Μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών και τα ταμεία των τραπεζών βρέθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης αλλά και την Παρασκευή οι Φαρκαδόνιοι μετά την πίστωση των χρημάτων του κοινωνικού μερίσματος.

Με το που ξεκίνησε η πίστωσης των χρημάτων και οι Φαρκαδόνιοι δικαιούχοι κάθε ηλικίας, που τις προηγούμενες μέρες κατέθεσαν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έσπευσαν για να λάβουν τα χρήματα με σκοπό να ταχτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά ταυτόχρονα να αντλήσουν και χρήματα που θα τους εξυπηρετήσουν για τις ημέρες των γιορτών.

Ο μέσος όρος των χρημάτων που έλαβαν οι δικαιούχοι του μερίσματος είναι 553 ευρώ.

Τα χρήματα είναι αφορολόγητα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαιρεθούν από τον λογαριασμό λόγο χρεών σε εφορία ή Ασφαλιστικά Ταμεία.

Την ίδια ώρα για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς υπήρξαν λάθη μελετάται να δοθεί μια ειδική παράταση για την διόρθωση των στοιχείων που εμφανίζονται αυτομάτως στην ειδική φόρμα.

Τα χρήματα μπορεί να πιστώθηκαν στους λογαριασμούς, αλλά, όπως υπογράμμιζαν οι δικαιούχοι, δεν επαρκούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού μερίσματος, όπως εξηγούσαν προορίζεται για την κάλυψη και την εξόφληση πολλών οφειλών που παρέμειναν σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό διάστημα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας.

Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας και λοιπών φόρων που θα πρέπει να εξοφληθούν μέχρι και το τέλος του έτους.

Στην ουσία ανέφεραν ότι το μέρισμα μπήκε για να βγει άμεσα καλύπτοντας τρέχοντα και παρελθόντα έξοδα, χωρίς ουσιαστικά να καλύπτει Χριστουγεννιάτικα έξοδα των επόμενων ημερών.