Άφοβα μπορούν να καταναλώνουν νερό οι κάτοικοι της Οιχαλίας

Εκδόθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις που έδειξαν την καταλληλότητα του νερού στον οικισμό της Οιχαλίας μετά την πρόσφατη βλάβη στην γεώτρηση

Άφοβα μπορούν να χρησιμοποιούν και να καταναλώνουν νερό οι κάτοικοι της Οιχαλίας, μετά τις αναλύσεις που έγιναν και εκδόθηκαν προχθές τα αποτελέσματα τα οποία έδειξαν την καταλληλότητα του νερού.

Όπως είναι γνωστό η χρησιμοποίηση του νερού είχε απαγορευτεί μετά την βλάβη που είχε προκύψει στην γεώτρηση και τροφοδοτεί τον οικισμό.

Από την πλευρά της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας δίνει και απαντήσεις στα όσα διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις αρχές της εβδομάδας από τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Ανδρέα Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα μέσω της ανακοίνωσης της ΔΕΥΑΦ αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας ενημερώνει ότι στις 29/11/2017 στην Δημοτική Κοινότητα Οιχαλίας εντόπισε πρόβλημα στο πόσιμο νερό (θολότητα με περιεκτικότητα άμμου) και άμεσα και αποτελεσματικά με μεθοδευμένες ενέργειες και κοπιώδες προσπάθειες εντόπισε την ίδια μέρα ζημιά στην μία εκ των δύο γεωτρήσεων, που τέθηκε αμέσως εκτός λειτουργίας χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Την ίδια μέρα με ηχητικές ανακοινώσεις στην Οιχαλία, με ενημερώσεις σε τοπικές και όχι μόνο ηλεκτρονικές εφημερίδες (ΚΡΗΝΗ LIVE και trikalavoice.gr), και προσωπική ενημέρωση στην ηλεκτρονική σελίδα του Προέδρου της ΔΕΥΑΦ κλήθηκαν οι κάτοικοι της Οιχαλίας να μην προβούν σε κατανάλωση και πόση του νερού μέχρι νεοτέρας. Στις 4/12/2017 προέβη σε δειγματοληψίες η Επιχείρηση και τα αποτελέσματα που παρελήφθησαν στις 12/12/2017 έδειξαν την καταλληλότητα του νερού. Κατόπιν τούτου ενημερώνει η Επιχείρηση ότι οι κάτοικοι μπορούν να προβούν στην πόση του νερού.».