Τηρούν τις παραδόσεις για να τιμήσουν τον Αγιο Σπυρίδωνα οι κάτοικοι της Κρήνης

Σήμερα ανήμερα της εορτής απείχαν από κάθε χειρονακτική εργασία, ακόμη και από προεργασίες της καθημερινότητας

Πιστοί στην τήρηση των εθίμων και των παραδόσεων οι κάτοικοι της Κρήνης ανήμερα της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα. Πιστοί στα ήθη και στα έθιμα που τηρούνται ακόμη και σήμερα και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Έτσι και σήμερα ανήμερα της εορτής της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνα οι κάτοικοι του χωριού ήρθαν να τιμήσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τον πολιούχο της Κέρκυρας.

Η παράδοση στο χωριό της Κρήνης αναφέρει ότι ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα μετά από τον εκκλησιασμό, άνδρες και γυναίκες δεν έπιαναν τίποτα στα χέρια της. Από το πρωί έως και το γιόμα. Οι γυναίκες σύμφωνα με το έθιμο δεν έπρεπε να πιάσουν στα χέρια τους ούτε μαχαίρι, ούτε βελόνι, ούτε κλωστή, πόσο μάλλον να βάλλουν μπουγάδα ενώ οι άνδρες απαγορευόταν να κάνουν οποιαδήποτε αγροτική εργασία. Το πιάτο της ημέρας δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αποτελείται από όσπρια και όλα αυτά γιατί σύμφωνα με την παράδοση θα γέμιζε το σώμα τους με σπυριά.

Έτσι και σήμερα αυτό πράχθηκε στην Κρήνη. Οι κάτοικοι του χωριού, άνδρες και γυναίκες απείχαν από όλες τις εργασίες, ακόμη και από την καθημερινή διευθέτηση μικροεργασιών. Κατά αυτόν τον τρόπο ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου, προστάτης των φτωχών, πατέρας των ορφανών, δάσκαλος των αμαρτωλών.