Την Τρίτη πιθανότατα θα καταβληθεί η ειδική ενίσχυση βάμβακος

Το ύψος της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, για το 2017, θα ανέλθει στο ποσό των 74 ευρώ το στρέμμα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τρέχει να κλείσει πριν το Πάσχα τις οικονομικές εκκρεμότητες με τους βαμβακοπαραγωγούς των Τρικάλων και ευρύτερα του συνόλου της χώρας.

Θα έρθει να καταβάλει την ειδική ενίσχυση βάμβακος προσφέροντας οικονομική ανάσα στους παραγωγούς για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Πιθανότερη ημερομηνία καταβολής των χρημάτων καταβολής της ενίσχυσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι η Τρίτη 27 Μαρτίου δηλαδή λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το ύψος της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, για το 2017, θα ανέλθει στο ποσό των 74 ευρώ το στρέμμα, δεδομένου, ότι δεν εντοπίζεται υπέρβαση στο πλαφόν των καλλιεργούμενων στρεμμάτων. Μαζί με την ειδική ενίσχυση βάμβακος, ο αρμόδιος οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα πιστώσει επίσης και τις συνδεδεμένες της βιομηχανικής ντομάτας, κ.α..

Οι υπόλοιπες συνδεδεµένες ενισχύσεις, που αφορούν στα προϊόντα ζωικής παραγωγής (κτηνοτροφία) προγραµµατίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για μετά τις 20 Απριλίου.