Tην Τετάρτη η Οιχαλία αποχαιρετά έναν άνθρωπο σύμβολο για την περιοχή μας και την ομογένεια, τον Απόστολο Α. Παπαποστόλου

Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μεγάλος ευεργέτης για την περιοχή της Οιχαλίας και τους Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας.

Ο Απόστολος Α. Παπαποστόλου, ένας άνθρωπος που η ζωή του, γιατί όχι, θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στις σελίδες ενός βιβλίου, άφησε την τελευταία του πνοή και σε ηλικία 80 ετών στην Γερμανία, όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά για πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Krini Live» η ζωή του Οιχαλιώτη επιχειρηματία, χαρακτηρίστηκε από μεγάλες εκπλήξεις. Εκπλήξεις που ο ίδιος δεν τις είχε φανταστεί, όταν ένα φθινοπωρινό πρωινό στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 αναχωρούσε από την γενέθλια γη της Οιχαλίας για το εξωτερικό και δη τη χώρα της Γερμανίας για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης.

Το ανήσυχο πνεύμα του,  ευστροφία του, το πάθος που τον διέκρινε, αλλά και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων, όπως εκείνο της δοτικότητας και της εξωτερικής εμφάνισης, που πραγματικά κέντριζε τα βλέμματα του ωραίου φύλου, συνέβαλαν όλα μαζί για να ανέλθει γρήγορα σκαλοπάτια και να κατακτήσει όλους  τους στόχους του.

Κατά την έλευσή του, στη Γερμανία, αρχικά εργάστηκε σε εργοστάσιο. Γρήγορα ήρθε να αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη εργασία δεν ταίριαζε με τους στόχους που είχε θέσει και συνέχιζε να θέτει. Την εξυπνάδα και την ευστροφία (αν και απόφοιτος δημοτικού σχολείου) αυτού του ανήσυχου μυαλού, διέκρινε kai το αφεντικό του, ο οποίος τον παρότρυνε να κυνηγήσει στόχους και όνειρα.Μάλιστα ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να διακόψει την εργασιακή σύμβαση, χωρίς κυρώσεις, και να ακολουθήσει αυτό που του έλεγε η καρδιά του. 

Το 1970 ο Απόστολος Παπαποστόλου κάνει το πρώτο βήμα. Με όπλα του το πάθος για την επιτυχία και κάνοντας μια σειρά σωστών και στοχευμένων επιλογών, ξεκινά το επιχειρηματικό ταξίδι που θα διαρκέσει επί σειρά ετών και θα τον κάνει να ξεχωρίσει. Στήνει το Ελληνικό Εστιατόριο στην περιοχή του Ανόβερου αποτελώντας τον πρώτο Έλληνα εστιάτορα της Γερμανίας. Ως γνήσιος Έλληνας με αγάπη πατρίδα που άφησε πίσω του, στόχευσε στη διάδοση της αξίας της Ελληνικής κουζίνας και σε άλλους λαούς που τους ήταν άγνωστη.

Ξεκίνησε με τα βασικά φαγητά της χώρας μας αλλά έψαχνε πάντα να βρει αυτό που θα τον κάνει να ξεχωρίζει. Έδινε μεγάλη σημασία στην ποιότητα του φαγητού, ταυτόχρονα όμως και στο περιβάλλον του εστιατορίου. Ήταν ίσως σκληρός με το προσωπικό, αλλά πάντα δίκαιος. Ένιωθε πως κουβαλούσε στις πλάτες του μια ολόκληρη χώρα και δεν μπορούσε να συγχωρήσει και να δεχθεί κάποιο λάθος ή παραλείψεις στα φαγητά που σέρβιρε στη δουλειά του.

Μετά από παρότρυνση του πατέρα τους, για την Γερμανία ταξίδεψαν και τα αδέλφια του και λίγο διάστημα αργότερα σύστησαν μια εταιρία με μέλη τον ίδιο και την οικογένεια του, που αποφάσιζαν από κοινού για τις επιχειρηματικές κινήσεις. Η εταιρία περιελάμβανε εστιατόρια, εργοστάσια στο εξωτερικό και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι γονείς του Ανδρέας και Μάρθα διακρίνονται αριστερά στη Φωτογραφία
Αφιέρωμα γερμανικής εφημερίδας στο συντοπίτη επιχειρηματία

Ο Συγχωριανός του κ. Δημήτρης Λόης πριν από λίγα χρόνια έγραψε ένα τραγούδι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον άνθρωπο που άλλαξε τη ζωή του ιδίου και των κατοίκων της Οιχαλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής:

Ο ίδιος πέραν των επιχειρηματικών επιτυχιών πέτυχε και στη ζωή, δημιουργώντας μια ζεστή και όμορφη οικογένεια.

Έφυγε γεμάτος πετυχαίνοντας όλους του τους στόχους και βοηθώντας πολλούς συνανθρώπους μας και πλέον το πρόσωπο του θα αποτελεί ανάμνηση για τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένεια του, αλλά και το πλήθος ανθρώπων ξένων και Ελλήνων που γνώρισε. 

Ο άνθρωπος με το μεγαλείο ψυχής και ευστροφίας πλέον θα αναπαυτεί στα γενέθλια χώματα την ερχόμενη Τετάρτη, μετά την εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας στις 12:00 το μεσημέρι.

Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στους παρακάτω οργανισμούς:

SAVE A GREEK STRAY

Eurobank IBAN: GR23 026 0026 0000 9702 0148 7622

SWIFT/CODE: ΕRΒΚGRAA

ELPIDA 

Alpha Bank IBAN No .:  GR 26   0140 1520 1520 0200 2000 515

SWIFT/CODE: CRBAGRAA

Piraeus Bank: 5017-005517-191
IBAN No .: GR 95   0172 0170 0050 1700 5517 191

Swift code/bic code: PIRBGRAA

National Bank of Greece: 080/480898-36

IBAN No .: GR 20 0110 0800 0000 08048 0898 36

Swift code/bic code: ETHNGRAA

EFG Eurobank: 0026 0091 7202 0038 0216

IBAN No.: GR 48 0260 0910 0007 2020 0380 216 

Swift code/bic code: ERBKGRAA


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.