Βγήκαν τα τρακτέρ στο Ζάρκο και σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας για το αυριανό συλλαλητήριο

Στις αγωνιστικές επάλξεις βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας, διεκδικώντας τα αυτονόητα…δικαίωμα στην επιβίωση, παραμονή στην εργασία και στα χωριά τους.
Σύμφωνα με την “KriniLive” απο το πρωί της Κυριακής οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ στις κεντρικές πλατείες των χωριών. Στο Ζάρκο το πρωί της Κυριακής επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων “Η Άνοιξη”, Λάμπρος Τσέκας, έχοντας νέα συνάντηση με αγρότες της κοινότητας αλλά και από γειτονικά χωριά. Στο Ζάρκο οι αγρότες παρέταξαν τρακτερ έμπροστθεν της ταβέρνας “Εξοχικό”, προκειμένου αύριο με κομβόι να κατευθυνθούν στα Τρίκαλα για να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο.
“Η «Άνοιξη» καλεί τους αγρότες του νομού να μην δείξουν καμία αναμονή, καμία ανοχή σε αυτή την κατάσταση, να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και την ΟΑΣΤ και να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν. Ο μόνος δρόμος που έχουμε σήμερα όλοι οι αγρότες είναι ο δρόμος του αγώνα.”, σημείωσε ο Λάμπρος Τσέκας.
Ο ίδιος κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο αυριανό συλλαλητήριο. Η προσυγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων θα γίνει στο Κολυμβητήριο στην περιοχή της Μπάρας στις 10 το πρωί ενώ μια ώρα αργότερα με κομβόι τρακτερ και αγροτικά μηχανήματα θα μεταφερθούν στο κέντρο των Τρικάλων με πορεία στην Περιφερειακή Ενότητα.
Με το αγροτικό συλλαλητήριο Άνοιξη και αγρότες διεκδικούν:
-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Ταυτόχρονα διεκδικούν:

-Ειδικά για το βαμβάκι, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει χρήματα ώστε να υπάρχει αναπλήρωση έως και 1 ευρώ το κιλό.

-η κατάκτηση των μηλοπαραγωγών της Λάρισας (300 ευρώ ανά στρέμμα ως αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος) να ισχύσει για όλους τους μηλοπαραγωγούς.