Τιμή και εθνική υπερηφάνεια στη Φαρκαδόνα στις εκδηλώσεις του “ΟΧΙ”

Με την μαθητική παρέλαση των μαθητών δημοτικών σχολείων, γυμνασίου και λυκείων κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Σύμφωνα με την “Krini Live” oι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής με τον εκκλησιασμό των μαθητών στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας. Ακολούθησε η Δοξολογία, παρουσία των τοπικών Αρχών και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Λίγο αργότερα μαθητές και εκπρόσωποι φορέων κατευθύνθηκαν στο Ηρώο της κωμόπολης όπου τελέστηκε η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Στις 11 περίπου το πρωί διεξήχθη η μαθητική παρέλαση, η οποία άνοιξε με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεχίστηκε με τους μαθητές του γυμνασίου, του γενικού λυκείου και του επαγγελματικού λυκείου.

Οι μαθητές σήκωσαν την γαλανόλευκη με καμάρι και λεβεντιά τιμώντας όλους τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις το Δήμο Φαρκαδόνας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Γεωργίου, ενώ το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Κοκκινίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Θάνος Κούτσικος, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Μπαγιώτης, ο τέως Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων κ.ά.