Τους Ιαματικούς Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό, θα τιμήσει σήμερα Δευτέρα απόγευμα η Κρήνη

Τους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό αναμένετια να τιμήσει το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης, η ενορία της Κρήνης. Κάτοικοι του χωριού αναμένεται να συρρεύσουν στο θαυματουργό εξωκλήσι, που βρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη των Ιαματικών Αγίων Αναργύρων και να τιμήσουν την Θαυματουργή Εικόνα που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Μια Εικόνα με βαθιά θρησκευτική παράδοση, η οποία μεταφέρεται έως και σήμερα από στόμα σε στόμα μεταξύ των κατοίκων χάρη της Θαυματουργού δράσης της.

Η Εικόνα που φυλάσσεται εντός του ναού έχει Θαυματουργήσει σε πολλές περιπτώσεις κατοίκων. Ανθρώπων που ασθένησαν από κάποια μεγάλη αρρώστια και βρήκαν ίαση, ζητώντας ταπεινά από τους Αγίους Ιαματικούς Αναργύρους την βοήθεια. Ανθρώπων που ψυχορραγούσαν και με την έλευση της Αγίας Εικόνας στα σπίτια τους, παρέδιδαν άμεσα το πνεύμα τους στο Θεό.

Μια Εικόνα που μέχρι και σήμερα αποτελεί σκέπη για όλο το χωριό και τους κατοίκους που προσφεύγουν σε αυτή με πίστη και ταπεινότητα, ζητώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά και τις ευχαριστίες τους στους Αγίους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν στο φερώνυμο Ναό το απόγευμα της Δευτέρας παραμονή της εορτής. Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός ενώ στην συνέχεια θα γίνει η λιτάνευση της Εικόνας στο χωριό με προορισμό τον Ενοριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Ανήμερα της εορτής την Τρίτη 1 Νοεμβρίου αναμένεται να τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού, π. Δημήτριο Καψιώχα.