Τέλεση του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος της Μοναχής Μαριάμ στο Μοναστήρι της Παναγίτσας

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και συγκίνησης και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης έκειρε σε Μεγαλόσχημη μοναχή τη μέχρι σήμερα δόκιμη μοναχή Μαριάμ στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η “Krini Live” στην Κουρά της μοναχής τελέστηκε με θρησκευτική κατάνυξη και παρουσία πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο και από τα Τρίκαλα.

Η μοναχή Μαριάμ ανήκει στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Σταγιάδων Καλαμπάκας. Η τέλεση της Μεγαλοσχημίας της και η λήψη του Μεγάλου Αγγελικού Σχήματος αποτελούσε επιθυμία της να γίνει στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας, όπου είχε επισκεφτεί προ πενταετίας κατά την Μεγαλοσχημία της γερόντισσας Αλεξίας, Ηγουμένης σήμερα του Μοναστηριού.

Η επιθυμία της έγινε πράξη το απόγευμα της Παρασκευής όπου έλαβε το Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, στο Θείο Κήρυγμα του μίλησε για την ταπεινότητα της ηλικιωμένης μοναχής, που από μικρό παιδί ποθούσε το μοναχικό βίο.

“Στο πρόσωπο της μοναχής Μαριάμ βλέπουμε μια αγνή, καθαρή και ευλογημένη ψυχή, που απο μικρό παιδί ποθούσε το βίο της ασκήσεως και της προσευχής το Θεό, Χριστό και την Παναγία μας. Εύχομαι και προσεύχομαι στο Νυμφίο Χριστό, που η μοναχή Μαριάμ ακολούθησε από τα παιδικά της χρόνια, να την φωτίζει και να την ευλογεί μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Η ίδια να αποτελεί λαμπάδα αναμένει πάντοτε φωτίζοντας τις καρδιές και τις ψυχές όλων μας”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ταυτόχρονα και στο πρόσωπο και στο χαρακτήρα της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, γερόντισσας Αλεξίας, χαρακτηρίζοντας αγωνίστρια, η οποία αν και μόνη κατάφερε να δημιουργήσει πολλά στο μικρό μοναστήρι της Παναγίτσας, με την βοήθεια Θεού και ανθρώπων.