Τη δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης

Σε νέες δράσεις πέραν του πολιτισμού, που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, προσφεύγει η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης. Σύστησε την δική της Τράπεζα Αίματος που θα λειτουργεί στο εξής στο γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και θα στοχεύει στη φιλοξενία αίματος, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει κάνει η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης, η τράπεζα αίματος θα μπορεί να ενισχύεται από κατοίκους του χωριού και των όμορων κοινοτήτων σε περιόδους διεξαγωγής εθελοντικών αιμοδοσιών που θα διεξάγονται εντός της κοινότητας. Φυσικά όποιος αιμοδότης ενδιαφέρεται και βρίσκεται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, μπορεί να προσέρχεται στα αρμόδια τμήματα αιμοδοσίας των κατά τόπους νοσοκομείων και να προσφέρει αίμα για την Τράπεζα Αίματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης.

Υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος ορίστηκε ο εθελοντής αιμοδότης και ενεργό μέλος του Συλλόγου, Δημήτρης Δήμου, ο οποίος θα φροντίζει για τη διαχείριση και την ορθή λειτουργία της.

Στόχος της διοίκησης είναι η συγκέντρωση ικανού αριθμού αίματος, το οποίο θα φυλάσσεται και θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης, για ανθρώπους που χρήζουν μεταγγίσεων.

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία», υπογραμίζουν, τα μέλη του Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου και συμπληρώνουν:

«Από την σύσταση του Συλλόγου έως και προσφάτως δεν υπήρχε στο Σύλλογο η επιθυμητή από τα μέλη και τους συγχωριανούς μας, Τράπεζα Αίματος. Η διοίκηση μέσα από συζήτηση, συνεκτιμώντας τα αιτήματα και την επιθυμία των κατοίκων και μελών μας, αποφάσισε να κάνει πράξη, συστήνοντας την Τράπεζα Αίματος, που θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης. Στους άμεσους επόμενους στόχους μας, είναι η διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο χωριό μας, προκειμένου να μετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι συγχωριανοί μας», τόνισε η διοίκηση του Συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6972148739.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.