Θύματα του ιού που κυκλοφορεί στο Messenger αρκετοί συντοπίτες

Πολλοί Φαρκαδόνιοι χρήστες έκαναν το λάθος να ανοίξουν το συγκεκριμένο link με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα πρώτα προβλήματα

Πολλοί είναι οι συνδημότες μας, χρήστες του facebook που την «πάτησαν» από τον ιό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες μέσω Messenger. Πολλοί συνδημότες μας έλαβαν το link το οποίο συνοδεύεται από μήνυμα του φίλου: «Κοίτα τι βρήκα για σένα», ή «αυτός είσαι στο βίντεο» «Μοιάζει με εσένα» ή κάτι παρόμοιο, πάντα συνοδευόμενο από emoji για να είναι πιο πειστικά.

Πολλοί Φαρκαδόνιοι χρήστες έκαναν το λάθος να ανοίξουν το συγκεκριμένο link με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα πρώτα προβλήματα. Δηλαδή ξεκίνησε η αποστολή μηνυμάτων σε φίλους τους το ίδιο μήνυμα, ενώ κάποιοι χρήστες υπογραμμίζουν πως τους έκλεψαν και τους κωδικούς πρόσβασης για το Facebook.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί σε περίπτωση που λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα θα πρέπει να μην ανοίξετε και να το διαγράψετε άμεσα. Ταυτόχρονα, πρέπει να ενημερώσετε τον φίλο σας διότι πιθανότατα δεν γνωρίζει πως στέλνει τον συγκεκριμένο ιό.

Εάν όμως κάνετε το λάθος και ανοίξετε το μήνυμα, τότε πρέπει άμεσα να καθαρίσετε όλα τα cookies από τον browser σας. Στη συνέχεια απαραίτητο είναι να σκανάρετε τη συσκευή με antivirus, το οποίο θα εντοπίσει τυχόν κακόβουλο εγκατεστημένο λογισμικό. Απαραίτητη θεωρείται και η άμεση αλλαγή των κωδικών πρόσβασης στις εφαρμογές Facebook και Messenger.