Τα τελευταία γιορτινά ψώνια των Χριστουγέννων

Πολυκοσμία στην τοπική αγορά με τους καταναλωτές να σπεύδουν να προμηθευτούν τα προϊόντα που θα στολίσουν αύριο το γιορτινό τραπέζι

Τα τελευταία Χριστουγεννιάτικα ψώνια πραγματοποίησαν από το πρωί της Κυριακής οι Φαρκαδόνιοι. Είτε με επισκέψεις στην αγορά της Φαρκαδόνας, είτε στις όμορες αγορές της Λάρισας και των Τρικάλων, κάτοικοι όλων των χωριών εξορμούν σε καταστήματα, σουπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, φούρνους και ζαχαροπλαστεία για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Η κίνηση από το πρωί χαρακτηρίστηκε και στην Φαρκαδόνα ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς πολλοί από τους Φαρκαδόνιους, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις Χριστουγγενιάτικες αγορές τις παραμονές της Δεσποτικής εορτής, προετοιμαζόμενοι για το αυριανό γιορτινό τραπέζι.

Ιδιαίτερη κίνηση παρατηρήθηκε στα σουπερ μαρκετ, τα οποία από το πρωί κατακλύστηκαν από κόσμο. Αυξημένη και η κίνηση στα κρεοπωλεία στα οποία τις προηγούμενες ημέρες έγινα οι παραγγελίες κρεάτων. Οι Φαρκαδόνιοι έσπευσαν να παραλάβουν τα κρέατα, τα οποία είχαν παραγγείλει τις προηγούμενες ημέρες. Φυσικά γιορτές χωρίς γλυκά δεν γίνεται, έτσι και στα ζαχαροπλαστεία και στους φούρνους επικράτησε το αδιαχώρητο. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες είχαν την τιμητική τους, για κεράσματα και επισκέψεις.

Πάντως για μια ακόμη χρονιά οι αγορές υπήρξαν φειδωλές σε σχέση με το παρελθόν με τους περισσότερους να αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα, αποφεύγοντας τις σπατάλες του παρελθόντος.