Συσσωρεύονται οι οφειλές των σεισμοπαθών μας στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Ζητούν άμεσα ευνοϊκές ρυθμίσεις και απαλλαγή των προσαυξήσεων από ανεξόφλητους λογαριασμούς σε ΔΕΥΑΦ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΗΜΟΣΙΟ και απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές

Κορονοϊός, πλημμύρες και στο βάθος σεισμοί αποδεκάτισαν εκατοντάδες συνδημότες μας, οι οποίοι πλέον έρχονται αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα. Ο σεισμός προκάλεσε το τελειωτικό χτύπημα για πολλούς που έχασαν τις περιουσίες τους κι έρχονται αντιμέτωποι με αυξημένες υποχρεώσεις τις οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Οι υποχρεώσεις από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρευματος, τηλεφωνίας, ύδρευσης αλλά και ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν αγκάθι για τους συνδημότες μας, κυρίως τους σεισμοπαθείς, οι οποίοι αναζητούν σανίδα σωτηρίας. Ελπίζουν και ζητούν ευνοϊκές ρυθμίσεις με απαλλαγή των προσαυξήσεων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Ήδη το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» σεισμοπαθείς Δήμου Φαρκαδόνας έρχονται αντιμέτωποι με ένα βουνό οικονομικών υποχρεώσεων και ανεξόφλητων λογαριασμών. Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνίας αλλά και ύδρευσης, τις οποίες δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Πολλοί από αυτούς δεν ζουν πλέον στα σπίτια τους, μιας και ο σεισμός τα κατέστρεψε και ζουν σε κοντέινερ. Εκατοντάδες ωστόσο είναι κι εκείνοι που ζουν στα σπίτια που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και απαιτούν εργασίες αποκατάστασης.

Τα χρήματα ωστόσο είναι ανύπαρκτα καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι αγρότες, οι οποίοι έχουν δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και παγετούς και πλέον από τους σεισμούς. Το εισόδημα σε όλες αυτές τις οικογένειες είναι ανύπαρκτο και θα συνεχίσει αν είναι ανύπαρκτο έως το φθινόπωρο,  περίοδο που θα συλλέξουν, αν όλα εξελιχτούν ομαλά, την παραγωγή τους, για να λάβουν κάποια χρήματα.

Ωστόσο αυτά τα χρήματα δεν θα είναι ικανά να καλύψουν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες, οι οποίες σήμερα είναι κάτι περισσότερο από αυξημένες, μιας και πολλά πράγματα πήγαν πίσω.

Τις ίδιες δυσκολίες βιώνουν επαγγελματίες της περιοχής μας, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του κορονοϊού, αλλά και πολλοί συνδημότες που έχασαν τις δουλειές του και αναγκαζόταν αν ζουν με επιδόματα.

Ανάλογα αιτήματα καταθέτει και η συγκεκριμένη κατηγορία ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις ρυθμίσεων των οφειλών τους για να ανταπεξέλθουν.