Συνδρομή σε γονείς και μαθητές από το ΚΕ.ΣΥ.Π.

Διοργάνωση σεμιναρίων για τις κατευθύνσεις στην επιλογή του επαγγέλματος όλων εκείνων των εφήβων που φοιτούν τόσο στο γυμνάσιο, πολύ περισσότερο στο λύκειο

Η επιλογή του επαγγέλματος αποτελεί δύσκολη απόφαση για τους τελειόφοιτους λυκείου που καλούνται να επιλέξουν τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την μια η ανεργία και η επαγγελματική αβεβαιότητα, από την άλλη η ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικογενειών έρχεται να προβληματίσει αρκετά γονείς και υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Γονείς και μαθητές όλο το προηγούμενο διάστημα επισκέφτηκαν και συνεχίζουν να επισκέπτονται το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Τρικάλων προκειμένου οι υπεύθυνοι να τους καθοδηγήσουν σωστά για την επιλογή του επαγγέλματος.

Από τις αρχές της χρονιάς το ΚΕ.ΣΥ.Π. Τρικάλων επισκέφτηκαν 700 παιδιά και γονείς προκειμένου να ενημερωθούν για την επιλογή του επαγγέλματος, για τα επαγγέλματα που προσφέρουν σε καιρούς κρίσης σχετικά άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και για τμήματα και σχολές που λειτουργούν σε Τρίκαλα και γενικά σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Πλέον το κέντρο συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) έρχεται να εντατικοποίηση τις δράσεις του, λαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των γονιών, πολύ περισσότερο των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνδρομή στους γονείς των μαθητών της Γ΄ Λυκείου αναμένεται να προσφέρει το κέντρο συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π), καθώς διοργανώνει σεμινάριο με την παρακάτω θεματολογία:

Παρουσίαση των σχολών του Μηχανογραφικού 2018, ανά επιστημονικό πεδίο, Επαγγέλματα με θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας, Σχολές με διπλά επαγγελματικά δικαιώματα, Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές, Ειδικές κατηγορίες υποψηφίων.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο χώρο του ΚΕ.ΣΥ.Π (2ο Γυμνάσιο) τις ώρες λειτουργίας του κέντρου (πρωί και απόγευμα). Επίσης η ενημέρωση θα γίνεται σε ομάδες 5 ατόμων και ανά επιστημονικό πεδίο. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς να δηλώσουν συμμετοχή. Υπεύθυνη ενημέρωσης Ε. Ιακωβάκη, τηλ. επικοινωνίας: 6947078667.