Σύλληψη λαθροθήρα στο Γριζάνο

Εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή να κυνηγά στην περιοχή μας, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια θήρας

Στα δίχτυα των ανδρών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής πιάστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής και στην περιοχή του Γριζάνου ένας παράνομος κυνηγός.

Συγκεκριμένα συνελήφθη από τους θηροφύλακες Βασίλειο Μπέκο και Αθανάσιος Τριμήτζιο  να κυνηγά παράνομα, χωρίς να κατέχει άδεια θήρας. Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε και ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυνηγός δεν καταγόταν από την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας. Επισκέφτηκε την περιοχή από όμορο Δήμο με αυτόν της Φαρκαδόνας χωρίς να κατέχει την νόμιμη άδεια.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας, αναφερόμενη στο περιστατικό εξήγησε ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένα τέτοιο περιστατικό. Συστήνει την προσοχή των μελών της, αν υποπέσει στην αντίληψη τους κάποιο παρόμοιο περιστατικό, συμβουλεύοντας να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Τα μέλη του τοπικού Συλλόγου δεν παρέλειψαν να επιστήσουν την προσοχή στους κανόνες που διέπουν το κυνήγι και στα μέτρα προφύλαξης για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποφυγή επιβολής προστίμων.

Φωτό αρχείου