Στον Πετρόπορο και στις ανασκαφές της Αρχαίας Πέλιννας η Κατερίνα Παπακώστα

Η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ ξεναγήθηκε στον χώρο όπου σπουδαία ευρήματα αποκαλύπτουν μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία

Για την πορεία των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλιννα, ενημερώθηκε η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κα Κατερίνα Παπακώστα κατά την επίσκεψη της στον Πετρόπορο. Η βουλευτής κατά την εκεί επίσκεψή της, ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά, τονίζοντας τη σημαντικότητα του εγχειρήματος που ξεκίνησε και δηλώνοντας ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλιννας να αναδειχθεί ως νέα πολιτιστική κοιτίδα για τον νομό μας.

Μάλιστα, ξεναγήθηκε στον χώρο, όπου σπουδαία ευρήματα αποκαλύπτουν μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία, η οποία περιβάλλεται από τείχη, που έχουν επιβλητική μορφή, ενώ εντυπωσιακά επίσης, είναι τα δημόσια κτήρια και οι αρχαίοι δρόμοι.

Η κα. Παπακώστα τόνισε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, που η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως και επεσήμανε πως η ένταξη του όλου εγχειρήματος και στο επόμενο ΕΣΠΑ, κρίνεται μεγάλης σημασίας για την ανάδειξη μιας νέας πολιτιστικής κοιτίδας στον Νομό μας, αλλά και για τα οφέλη που μπορεί να προσδώσει στην περιοχή, με την επισκεψιμότητα που θα έχει ως αρχαιολογικός χώρος.

Τέλος, για την περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου η Βουλευτής δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε συζήτηση του θέματος με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη, αλλά και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την ένταξη στην επερχόμενη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.