Εντυπωσίασαν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας

Αποχαιρέτησαν το σχολείο με μια άκρως καλοκαιρινή εκδήλωση που κέντρισε την προσοχή, διασκέδαση αλλά ταυτόχρονα έστειλε και μηνύματα

Το ραντεβού δόθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στον αύλειο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας. Και σε αυτό το ραντεβού που έδωσαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δεν έλειπαν οι γονείς, οι παππούδες και οι συγγενείς τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήρθαν να τους καμαρώσουν στην καλοκαιρινή και αποχαιρετιστήρια γιορτή τους.

Όπως κατέγραψε η «Krini Live» ο αύλειος χώρος του σχολείου πλημμύρισε από το ταλέντο των μικρών μαθητών, που ανέβηκαν στην σκηνή τραγούδησαν, έπαιξαν, παρουσίασαν καλοκαιρινά σκετς, αποχαιρετώντας κι αυτή την δύσκολη σχολική χρονιά για εκείνα και τους δασκάλους τους που βρέθηκαν αντιμέτωποι όλοι μαζί με τις συνέπειες και τα προβλήματα της πανδημίας.

Η γιορτή αποτέλεσε μια ευχάριστη νότα, καθώς τα δυο προηγούμενα έτη λόγω των περιορισμών και των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊο δεν διεξαγόταν εκδηλώσεις.

Η γιορτή άνοιξε με χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου κα Ελένης Τζαβέλα, η οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όχι μόνο της Οιχαλίας και γενικότερα εξαιτίας της πανδημίας.

«Επί δύο συναπτά έτη έπρεπε να προσαρμόσουμε τις ζωές μας σε πρωτόγνωρες συνθήκες και το χειρότερο να συμβιβαστούμε με την κοινωνική αποξένωση. Σταμάτησε κάθε άλλη δραστηριότητα εκτός του διδακτικού μας έργου. Άκρως αρνητική κατάσταση. Πώς να κάνουμε ένα παιδί να αγαπήσει το σχολείο, να αναπτύξει το ταλέντο του, να λειτουργήσει μέσα στην ομάδα όταν δεν του προσφέρουμε τη δυνατότητα; Ας ευχηθούμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί.

Επισήμως ελεύθεροι σήμερα να γιορτάσουμε τη λήξη της σχολικής μας χρονιάς. Μία χρονιά όπου υποχρεωθήκαμε να λειτουργήσουμε με τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων με άγχος μήπως γίνουμε αιτία διασποράς της νόσου, με θλίψη να μην μπορούμε να χαμογελάσουμε στους μαθητές μας. Ωστόσο ήταν και μια εποικοδομητική χρονιά σε θέματα κτιριακής υποδομής, εξοπλισμού και γενικότερα αναβάθμισης των συνθηκών λειτουργίας.», τόνισε η διευθύντρια του σχολείου, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν το σχολείο κατοίκους της Οιχαλίας και φορείς.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν υλοποιηθεί αν δεν είχαμε πολύπλευρη  στήριξη τόνισε η διευθύντρια κα Ελένη Τζαβέλα. Του Δήμου Φαρκαδόνας μέσω του δημάρχου κ. Αγναντή που με κατανόηση και αμεσότητα έδινε λύση στα αιτήματά μας, της Σχολικής Επιτροπής μέσω του προέδρου της κ. Βαγγέλη Κοσμά για την οικονομική στήριξη σε έργα υποδομής, της εθελοντικής εργασίας των εκπαιδευτικών αλλά και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την ποικίλη βοήθεια από πολλούς από εσάς  όπωςο κ. Σωτ. Γιαννίκης και άφησα τελευταίο τον κ. Γεωργαντά για την ευγενική του χορηγία χωρίς την οποία το στέγαστρο δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί.  Ευχαριστώ θερμά όλους όσους ανέφερα αλλά και τον καθένα χωριστά από εσάς για τη στήριξη που μας παρέχετε.

Ευχαριστώ εδώ την εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία καθώς και το Lidl  για τη δωρεά των αναψυκτικών και διαφόρων εδεσμάτων που θα προσφερθούν μετά τη λήξη της γιορτής.

Χαιρετισμούς απηύθυνε σε όλους και ο τέως δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί για προσωπικούς λόγους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πρωταγωνιστές τα παιδιά που παρουσίασαν ένα ευχάριστο καλοκαιρινό πρόγραμμα, το οποίο οι προσκεκλημένοι αντάμειψαν με το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Εφημέριος της Οιχαλίας π. Ευάγγελος Γιώτας, ο πρών διευθυντής εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κοσμάς, ο πρόεδρος της Οιχαλίας κ. Ευάγγελος Παθέκας κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.