Στο δημαρχείο εκ νέου μαθητές της Φαρκαδόνας

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την μη εισαγωγή των πρώην υποψηφίων των πανελληνίων της εκεί περιοχή στο μέτρο της καθ΄ υπέρβασης εισαγωγής στα πανεπιστήμια λόγω των σεισμών

Οι πρώην μαθητές των γενικών λυκείων Φαρκαδόνας και Οιχαλίας και του ΕΠΑ.Λ. συνεχίζουν τον αγώνα που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης για μη συμμετοχή των υποψηφίων του Δήμου Φαρκαδόνας στην καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας, έχοντας συνάντηση με αιρετούς. Μάλιστα ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, ήρθε σε άμεση επικοινωνία με την υφυπουργό Παιδείας, κα Ζέτα Μακρή, δηλώνοντας την απογοήτευσή του, από τη μη συμμετοχή των μαθητών της Φαρκαδόνας στο συγκεκριμένο μέτρο. Άμεση υπήρξε η παρέμβαση και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, με κοινοποίηση επιστολής προς το αρμόδιο υπουργείο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι 18 πρόεδροι της Φαρκαδόνας, οι οποίοι με κείμενό τους, ζητούσαν την τροποποίηση του μέτρου και την ένταξη των μαθητών του Δήμου Φαρκαδόνας στη λίστα με τους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Το πρωί της Δευτέρας πρώην υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων του 2021, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Φαρκαδόνας, σε μια ακόμη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για την μη εισαγωγή τους στο μέτρο της καθ΄ υπέρβασης συμμετοχής του αριθμού στα πανεπιστήμια εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας και παλιότερα καθηγητής τους, Θάνος Κούτσικος, εκφράζοντας την πλήρη συμπαράστασή του, απέναντι στο δίκαιο αίτημα των μαθητών.

Μίλησε για αδικία εις βάρος των συγκεκριμένων παιδιών, καλώντας το υπουργείο να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση καθώς υπάρχει ακόμη και σήμερα χρόνος για τροποποίηση του νόμου.

Την πλήρη υποστήριξη εξέφρασαν εκ νέου ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής καθώς επίσης και ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών κ. Βαγγέλης Κοσμάς. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις επαφές προκειμένου να τροποποιηθεί η απόφαση και οι μαθητές της περιοχή, να τύχουν της ίσης μεταχείρισης, όπως οι μαθητές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Σάμου.