Στο «Αλάτι της Γης» ο Αποστόλης Σακκάς και η κομπανία του

Η εκπομπή θα προβληθεί από την ΕΡΤ σήμερα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 μ.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Στην μουσική εκπομπή της ΕΡΤ «Το Αλάτι της Γης» θα εμφανιστεί το μεσημέρι της Κυριακής ο Φαρκαδόνιος μουσικός Αποστόλης Σακκάς και η ρεμπέτικη κομπανία του.

Η εκπομπή είναι μαγνητοσκοπημένη και τα γυρίσματα έγιναν προ ημερών στο Πουρνάρι Λάρισας. Η εκπομπή θα προβληθεί σήμερα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου από τις 13:00-15:00 μ.μ. Στο δυναμικό γλέντι που καταγράφηκε από την εκπομπή, κάτω από τα πλατάνια στο χωριό Πουρνάρι της Λάρισας, τραγουδάμε και χορεύουμε με την εξαιρετική κομπανία των «Ρουμπαίων» από τους Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα. Παράλληλα, όπως συνηθίζει η παρέα, δίπλα στα δημοτικά έρχονται να προστεθούν και ορισμένα «ψαγμένα» ρεμπέτικα τραγούδια που γεφυρώνουν τη δημοτική με την αστική λαϊκή παράδοση.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Ρούμπος (κλαρίνο-τραγούδι), Γιάννης Λίταινας (τραγούδι-κιθάρα), Θάνος Ρούμπος (βιολί-τραγούδι), Κώστας Παπαδημητρίου (λαούτο-τραγούδι) και Κώστας Τσόκας: ντέφι-τραγούδι.

Ρεμπέτικη κομπανία: Απόστολος Σακκάς (μπουζούκι), Γιάννης Λίταινας (τραγούδι-κιθάρα), Λίνα Νούτσου (τραγούδι) και Μιχάλης Μαντέλας (κοντραμπάσο-μπουζούκι-τραγούδι).

Χορεύουν φίλοι της «Ελατοπαρέας» (επιμέλεια: Δέσποινα Αγορογιάννη).