Στο Αχλαδοχώρι και στον Βυζαντινό Ναό της Θεοτόκου μεταφέρθηκε σήμερα η Παναγία η Οδηγήτρια (Βίντεο & Φωτο)

Με αυτοκίνητο μετέφεραν την Εικόνα κι όχι πεζοπορώντας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της Πανδημίας

Το έθιμο της μεταφοράς της Αγίας Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας τηρήθηκε σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» και φέτος Δευτέρα του Πάσχα, σαφώς με διαφορετικό τρόπο κι όχι με τον πατροπαράδοτο τρόπο και τις τιμές εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Εικόνα δεν μεταφέρει πεζοπορώντας από την Οιχαλία στο Αχλαδοχώρι αλλά με αυτοκίνητο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι της Οιχαλίας την αποχαιρέτησαν νωρίς το πρωί και αρκετοί εκείνοι που την υποδέχτηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο Αχλαδοχώρι.

Η Εικόνα πραγματοποίησε ενδιάμεση στάση στην Κρήνη, όπως είθισται από παλιά. Την φετινή χρονιά η Εικόνα της Παναγίας δεν θα φιλοξενηθεί για το 4μηνο παραμονής στο Αχλαδοχώρι στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Αχλαδοχωρίου λόγω της ακαταλληλότητας του ναού εξαιτίας των σεισμών. Θα φιλοξενηθεί στο βυζαντινό ναό της Παναγίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και Λειτουργεί. Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για την υποδοχή της Εικόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια η Εικόνα μεταφερόταν με τα πόδια από την Οιχαλία προς το Αχλαδόχωρι και το αντίστροφο. Από την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω των περιορισμών κατά την πανδημίας, μεταφέρεται με αυτοκίνητο. Η Εικόνα παραμένει 8 μήνες στην Οιχαλία και 4 στο Αχλαδόχωρι προς ανάμνηση της εύρεσης της από βοσκούς των δυο χωριών. Η Εικόνα φιλοξενείται από την Δευτέρα του Πάσχα έως στις 14 Αυγούστου στο Αχλαδοχώρι και από τις 14 Αυγούστου μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα στην Οιχαλία.