Στο 9,4% οι πλήρως εμβολιασμένοι στη περιοχή της Φαρκαδόνας

Σαφώς και μικρό το ποσοστό, όταν οι Φαρκαδόνιοι περιμένουν να μεσολαβήσουν οι αρχικώς 12 εβδομάδες για να πραγματοποιήσουν την δεύτερη δόση της Astra Zeneca, εμβόλιο που έχει δοθεί για το τοπικό εμβολιαστικό κέντρο

Στο 9,4% κινείται το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στο Δήμο Φαρκαδόνας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Όπως υπογράμμισε στη ραδιοφωνική συνέντευξη ο Κώστας Αγοραστός στην πόλη των Τρικάλων, το 38,4% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, και με επιπλέον το ποσοστό που έχει προγραμματίσει ραντεβού δείχνει ότι πάει καλά.

Στην Καλαμπάκα είναι το 22,4% εμβολιασμένο πλήρως, ενώ στην Πύλη πλήρως εμβολιασμένο είναι το 12,7%.

«Στους δυο αυτούς Δήμους είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά, ενώ γενικά μέσα στις πόλεις βλέπουμε πιο ανεβασμένα τα ποσοστά.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες σε τοπικές αρχές, υπάρχει ολόκληρο επιτελείο από το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Εμβολιασμού που έχουν κάνει το σχεδιασμό. Ίσως απλά πρέπει οι Δήμαρχοι των μικρών Δήμων και χωριών, που έχουν καλύτερη γνώση ανθρωπογεωγραφίας και γνωρίζονται καλύτερα με τους δημότες τους, να δούνε προσεκτικά πού βρίσκονται οι εστίες άρνησης, να μιλήσουν στον κόσμο να τους δώσουν να καταλάβουν ότι θέλουν να τους σώσουν.», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Μπορεί το ποσοστό του Δήμου Φαρκαδόνας να φαίνεται μικρό. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στην περιοχή μας λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας το οποίο πραγματοποιεί εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Αstra Zeneca. Το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγείται σε δυο δόσεις και συγκεκριμένα σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό σε διάστημα 12 εβδομάδων. Άρα από το Μάιο που άνοιξε η πλατφόρμα για τις ομάδες 30-45 με το συγκεκριμένο εμβόλιο η δεύτερη δόση δεν άρχισε ακόμη να χορηγείται σε ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων της Φαρκαδόνας.

Να σημειώσουμε ότι σε άλλα εμβόλια ο χρόνος αναμονής μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 21 ημέρες ενώ υπάρχει και το μονόδοσο εμβόλιο. Οπότε δικαιολογημένα το μικρό ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, το οποίο και θα αυξηθεί μέσα στο μήνα που διανύουμε, όταν θα ξεκινήσουν οι ηλικίες 30-45 να πραγματοποιούν την δεύτερη δόση.