Στις εκδηλώσεις «Μποτσάρεια 2019» στο Καρπενήσι οι «Θεριστάδες»

Συμμετείχαν στις εκδηλώσεις «Μποτσάρεια 2019» παρουσιάζοντας με τη σειρά τους ένα άκρως τοπικό, πολιτιστικό πρόγραμμα

Με τις αποσκευές τους γεμάτες νέες πολιτιστικές εμπειρίες επέστρεψαν από την Ευρυτανία τα μέλη του τοπικού Συλλόγου «Οι Θεριστάδες». Συμμετείχαν στις εκδηλώσεις «Μποτσάρεια 2019» παρουσιάζοντας με τη σειρά τους ένα άκρως τοπικό, πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το Καρπενήσι για μια ακόμη χρονιά ήρθε να τιμήσει τον ήρωα του Μάρκο Μπότσαρη. Τα μέλη του Συλλόγου χαρακτήρισαν την εκδήλωση εντυπωσιακή από κάθε άποψη, εξηγώντας πως αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, με την αναπαράσταση της μάχης του Κεφαλοβρύσου, εκεί όπου στις 9 Αυγούστου του 1823 βρήκε το θάνατο ο Σουλιώτης ήρωας.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Κεφαλόβρυσο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε παρέλαση δεκάδων παραδοσιακών συλλόγων και φιλαρμονικών απ’ όλη τη χώρα, ομιλίες για τον ήρωα Μάρκο Μπότσαρη, ενώ η βραδιά κορυφώθηκε με την αναπαράσταση της μάχης του Κεφαλόβρυσου.

Πάνω από 30 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, 7 Φιλαρμονικές αλλά και εθελοντές συμμετείχαν στο διήμερο πολιτιστικό γεγονός, αναπαριστάνοντας σκηνές από την προεπαναστατημένη Ελλάδα μέχρι και τη μάχη του Κεφαλόβρυσου αλλά και την ταφή του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη στο Μεσολόγγι.

Το κοινό, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα καταχειροκρότησαν όλους τους συμμετέχοντες για την επιτυχημένη αυτή διήμερη πολιτιστική γιορτή που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του Ευρυτανικού λαού.