Στην μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων εισέρχονται οι υποψήφιοι του Δήμου Φαρκαδόνας

Στις 8 το πρωί της Δευτέρας ξεκινά ο αγώνας για την εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πανέτοιμοι εμφανίζεται η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων μεθαύριο Δευτέρα.

Η αυλαία των φετινών πανελληνίων εξετάσεων ανοίγει με τους μαθητές των γενικών λυκείων του νομού που θα διαγωνιστούν στο μάθημα γενικής παιδείας, αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης. Μια ημέρα αργότερα, την Τρίτη, στα θρανία των εξεταστικών αιθουσών θα καθίσουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων που θα διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα.

Η πρώτη ημέρα των πανελληνίων ξεκινά με τους υποψηφίους των γενικών λυκείων που θα περάσουν τις πύλες των 14 εξεταστικών κέντρων του νομού, ένα εκ των οποίων θα λειτουργήσει στις Φυλακές της Μπαλκούρας, καθώς υπάρχουν 3 υποψήφιοι, μαθητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων.

Συνολικά από τα γενικά λύκεια στον εξεταστικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 998, διεκδικώντας μια από τις θέσεις σε ΑΕΙ και στις σχολές  των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για τα επαγγελματικά λύκεια αναμένεται να λειτουργήσουν δυο εξεταστικά κέντρα που θα δεχτούν τους 249 απόφοιτους και τελειόφοιτους των ΕΠΑ.Λ. Ειδικότερα στο 1ο Εξεταστικό Κέντρο που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων θα προσέλθουν για να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι του 1ου ΕΠΑ.Λ., του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και του ΕΠΑ.Λ. Καλαμπάκας. Στο 2ο Εξεταστικό Κέντρο που θα φιλοξενηθεί στο 2ο ΕΠΑ.Λ. θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι του 2ου ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας και της Πύλης.

Ως ώρα έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων ορίστηκε 8:30 το πρωί ενώ οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις εξεταστικές αίθουσες στις 8 το πρωί, έχοντας στην διάθεσή τους 3 ώρες.

Από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, όπως προαναφέρθηκε όλα είναι πανέτοιμα για την έναρξη του διαγωνισμού.

Τις ευχές της προς τους υποψηφίους απηύθυνε και η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα.

«Ευχόμαστε σ’ όλους τους υποψηφίους και όλες τις υποψήφιες καλή επιτυχία και εκπλήρωση όλων των προσδοκιών τους και των στόχων τους. Να έχουν υγεία και δύναμη σ’ όλη τη διαδικασία των εξετάσεων.», σημείωσε μεταξύ των άλλων η κα Κάκλα.

Πλέον οι υποψήφιοι καλούνται να αποβάλλουν το άγχος και να προσέλθουν στην μάχη των εξετάσεων που θα κρίνει την εισαγωγή τους στις σχολές και στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

KRINI LIVE