Στην μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων 90 υποψήφιοι

Από την Δευτέρα 42 υποψήφιοι του ΓΕΛ Φαρκαδόνας, 23 του ΓΕΛ Οιχαλίας και 25 του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας θα διεκδικήσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την Δευτέρα ανοίγει η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των γενικών λυκείων της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας. Μία ημέρα αργότερα την Τρίτη στις εξεταστικές αίθουσες θα προσέλθουν οι μαθητές του επαγγελματικού λυκείου Φαρκαδόνας, οι οποίοι θα μεταβούν στα Τρίκαλα για να διαγωνιστούν στο πρώτο εξεταζόμενο μάθημα.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» από την περιοχή της Φαρκαδόνας και από τα δυο γενικά λύκεια Φαρκαδόνας και Οιχαλίας που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα θα μετέχουν στις εξετάσεις 65 Από αυτούς οι 59 θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στις πανελλήνιες και οι 6 είναι παλαιοτέρων ετών.

Από το λύκειο Φαρκαδόνας δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό 42 ενώ από το λύκειο Οιχαλίας 23.

Από το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας στις πανελλήνιες εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 25 υποψήφιοι, εκ των οποίων 24 νέοι κι 1 υποψήφιος που θα διαγωνιστεί για δεύτερη φορά.

Οι εξετάσεις την Δευτέρα και για τα γενικά λύκεια ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης. Το ίδιο θα ισχύσει και μια ημέρα αργότερα κατά την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. που θα διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα.

Συνολικά, από τα γενικά λύκεια, στον εξεταστικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 923 υποψήφιοι, διεκδικώντας μια από τις θέσεις που προσφέρονται σε ΑΕΙ και στις σχολές  των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για τα επαγγελματικά λύκεια αναμένεται να λειτουργήσουν δυο εξεταστικά κέντρα που θα δεχτούν τους 320 απόφοιτους.

Ως ώρα έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων ορίστηκε 8:30 το πρωί ενώ οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις εξεταστικές αίθουσες στις 8 το πρωί, έχοντας στην διάθεσή τους 3 ώρες.

Από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, όπως προαναφέρθηκε όλα είναι πανέτοιμα για την έναρξη του διαγωνισμού.