Στην Εθνική μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» ένας μαθητής από το Δήμο Φαρκαδόνας

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» δέκα Τρικαλινοί μαθητές, ένας εκ των οποίων με καταγωγή από το Δήμο Φαρκαδόνας, ο Παναγιώτης Τρύπας, διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό της ΕΜΕ με την επωνυμία «Θαλής» και πλέον θα συμμετέχουν το Φεβρουάριο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης»

Σταθερός και την φετινή χρονιά ο νομός Τρικάλων στις διακρίσεις Τρικαλινών μαθητών στους διαγωνισμούς της Ελληνική Μαθηματικής Εταιρίας. Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα ο νομός Τρικάλων ακολουθεί ανοδική πορεία καθώς μέσα από τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθητικής Εταιρίας διακρίθηκαν και συνεχίζουν να διακρίνονται δεκάδες Τρικαλινοί μαθητές.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» δέκα Τρικαλινοί μαθητές, ένας εκ των οποίων με καταγωγή από το Δήμο Φαρκαδόναςο Παναγιώτης Τρύπας, διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό της ΕΜΕ με την επωνυμία «Θαλής» και πλέον οδεύουν στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου2022.

Σε ένα διαγωνισμό αρκετά απαιτητικό και ιδιαίτερα δύσκολο, στον οποίο όμως συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια και διακρίθηκαν αρκετοί μαθητές από το νομό Τρικάλων, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο.

Η Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρουν θερμά  τους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον 82ο  διαγωνισμό  Μαθηματικών «Ο Θαλής» και τους εύχονται καλή επιτυχία στην επόμενη φάση, στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου2022.

Επισημαίνεται ότι λόγω των δύσκολων συνθηκών για τη διενέργεια των εξετάσεων εξαιτίας της πανδημίας ο διαγωνισμός «Ευκλείδης» για τη φετινή χρονιά με απόφαση του ΔΣ της ΕΜΕ ματαιώθηκε.

Συνεπώς όλοι οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό «Ο Θαλής» προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Εθνική μαθηματική Ολυμπιάδα « Ο Αρχιμήδης».

Από τα αποτελέσματα του Αρχιμήδη θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα.

Οι επιτυχόντες μαθητές/τριες  είναι:

Θεοχάρης Γεώργιος, 1ο γυμνάσιο Τρικάλων, Μποζιούρας Αποστόλης, Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Νταούλας Ευτύχιος, 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, Πελεκάνης Αριστείδης-Παναγιώτης, 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων, Τρύπας Παναγιώτης, Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Φυσικόπουλος Χρήστος, 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, Θέμελης Στυλιανός, 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, Ντόκος Αθανάσιος, 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, Σπάχου Στεφανία, Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Χάμος Θωμάς, 8ο ΓΕΛ Τρικάλων.