Στη Βαρκελώνη για εκπαιδευτικό σεμινάριο 7 δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας  

Τις βαλίτσες τους για Βαρκελώνη ετοιμάζουν η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας Ελένη Τζαβέλα και 6 εκπαιδευτικοί του σχολείου προκειμένου να μετέχουν στην 7ημερη εκπαιδευτική επιμόρφωση.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έκανε δεκτό το αίτημα του σχολείου με τίτλο «Η διαπολιτισμική εκπαίδευση στο σύγχρονο σχολείο» και ενέκρινε τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του προγράμματος επιμόρφωσης από τις 4/09/2022 έως και 11/09/2022.

Το σεμινάριο καλύπτει το θεωρητικό πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και κυρίως ασχολείται με τα προσφυγόπουλα και την εκπαίδευσή τους. Εκτός από τη θεωρία, περιλαμβάνει επισκέψεις στο Computer Vision Centre και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Επίσης, περιλαμβάνει επίσκεψη σε Επαγγελματικά Σχολεία, όπου οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε εργαστήριο σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας καθώς και επίσκεψη στο Κέντρο Σπουδών του Αγίου Φραγκίσκου. Μετά την αξιολόγηση του προγράμματος ο φορέας υποδοχής έχει οργανώσει επισκέψεις στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Καταλονίας, στο Μουσείο Πικάσο και το Ιστορικό Κέντρο της Βαρκελώνης, καθώς και ξενάγηση στη Sagrada Familia και στο Πάρκο Γκοελ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.