Πέντε ειδικότητες για το νέο εξάμηνο στο ΔΙΕΚ Τρικάλων

Αυξημένο ενδιαφέρον παρατηρείται και την φετινή χρονιά για την φοίτηση στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι εγγραφές ξεκινούν το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Σεπτεμβρίου με την διαδικασία να διαρκεί έως τις 12 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι. Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών.

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες θέσεις απασχόλησης.

Στο ΔΙΕΚ Τρικάλων θα λειτουργήσουν στο Α’ εξάμηνο οι ειδικότητες (Αναλυτικές πληροφορίες στο σύνδεσμο https://giektrik.sites.sch.gr/?page_id=37)

1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

2. Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας

3. Τουριστικός Συνοδός

4. Ειδικός Αισθητικής και τέχνης του Μακιγιάζ

5. Τεχνικός Αγροτουρισμού (Καλαμπάκα) 

Εγγραφή πέραν των άλλων μπορούν να πραγματοποιήσουν απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ. σε Γ΄ εξάμηνο.

 Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ.. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2022-2023 στο χειμερινό εξάμηνο βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/c_2022b.xlsx

Στο ΔΙΕΚ Τρικάλων στο Γ’ εξάμηνο λειτουργούν οι ειδικότητες (Αναλυτικές πληροφορίες στο σύνδεσμο https://giektrik.sites.sch.gr/?page_id=37)

1. Βοηθός βρεφονηπιοκόμων

2. Βοηθός φυσικοθεραπείας

3. Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών

4. Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας

5. Τεχνικός αισθητικός ποσολογίας – καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής

6. Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα / web designer – developer / video games)

7. Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χωρών

Για περισσότερες πληροφορίες και επίλυση προβλημάτων στον τρόπο εγγραφής οι ενδιαφερόμνοι μπορουν να επισκέπτονται την γραμματεία του ΔΙΕΚ Τρικάλων 12:00 έως 18:00 μ.μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.