Στα σχολεία της β/θμιας εκπαίδευσης βρίσκονται τα βιβλία

Απομένει η αποστολή λίγων τίτλων για μαθήματα επιλογής λυκείων και ειδικοτήτων των επαγγελματικών λυκείων

 Μπορεί οι μαθητές της Φαρκαδόνας και ευρύτερα του νομού μας, όπως και όλης της χώρας να διανύουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι προετοιμασίες ωστόσο για την φθινοπωρινή έλευσή τους στα σχολεία συνεχίζονται. Συνεχίζονται ώστε όλα να είναι έτοιμα κατά την επιστροφή των εκπαιδευτικών την 1η Σεπτεμβρίου, όπου κηρύσσεται επίσημα το νέο σχολικό έτος 2018-19 και κατά την επιστροφή των μαθητών λίγες μέρες αργότερα στις 11 Σεπτέμβρη.

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη στα γυμνάσια, στα λύκεια και τα επαγγελματικά λύκεια βρίσκονται τα σχολικά βιβλία που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά.

Ήδη οι αποστολές των βιβλίων ολοκληρώθηκαν στην πλειονότητά τους μιας και ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα που διανύουμε. Μετά την τακτοποίηση όλων των ενεργειών τα βιβλία απεστάλησαν στα σχολεία της πόλης και του νομού μας, σύμφωνα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε κάθε σχολική μονάδα, και σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, πλέον αναμένεται η αποστολή κάποιων τίτλων βιβλίων επιλογής για τα λύκεια καθώς επίσης και κάποιοι τίτλοι βιβλίων ειδικοτήτων που προορίζονται για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων του νομού. Η αποστολή των συγκεκριμένων βιβλίων προσδιορίζεται από το υπουργείο στα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο στις αρχές Σεπτέμβρη.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της διεύθυνσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον επόμενο Σεπτέμβριο οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν τα βιβλία τους χωρίς να παρατηρηθούν καθυστερήσεις.