Δημοπρατούνται άμεσα δυο έργα στον νέο οικισμό των Ελληνοποντίων

Πρόκειται για τα έργα της αποχέτευσης οικισμού Ελληνοποντίων Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 315.000 ευρώ και της επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο νέο οικισμό των Ελληνοποντίων Φαρκαδόνας προϋπολογισμού 163.139.79 ευρώ

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το συνολικό έργο της στεγαστικής αποκατάστασης των Ελληνοποντίων που διαμένουν στην Φαρκαδόνα. Όπως είναι γνωστό οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων βρέθηκαν στην Φαρκαδόνα προ 25ετιας. Διαμένουν σε κοντέινερ αναμένοντας την ώρα και την στιγμή που θα τους παραχωρηθούν οι κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί σε οικοπεδική έκταση, όπισθεν του γενικού λυκείου της Φαρκαδόνας.

Για να συμβεί αυτό απαιτούνταν δυο σημαντικά έργα, αυτά, της αποχέτευσης οικισμού Ελληνοποντίων Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 315.000 ευρώ και της επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο νέο οικισμό των Ελληνοποντίων Φαρκαδόνας προϋπολογισμού 163.139.79 ευρώ.

Δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σ’ αυτό το τόσο υψηλό κόστος των έργων με αποτέλεσμα να στραφεί μέσω εγγραφών στο αρμόδιο υπουργείο και ζητώντας την παραχώρηση κονδυλίου για την υλοποίηση των έργων.

Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών έκανε δεκτό το αίτημα προϋπολογίζοντας 480.000 ευρώ περίπου για τα συγκεκριμένα έργα.

Το ποσό έγινε αποδεκτό στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση των έργων.

Όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η σταγαστική αποκατάσταση των Ελληνοποντίων μπαίνει στην τελική ευθεία, μιας και εντός του επόμενου διαστήματος θα δημοπρατηθούν τα έργα.

Στο άμεσο μέλλον ο Δήμος Φαρκαδόνας, όπως σημειώνει και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, θα περιμένει να του κοινοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, η διευκρινιστική για το πώς ακριβώς θα γίνει η διανομή των οικιών που θα φιλοξενήσουν τους Ελληνοπόντιους.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι αρχικά είχαν κατατεθεί 93 αιτήσεις για την λήψη οικιών. Ωστόσο αυτός ο αριθμός μεταβλήθηκε μιας και με την πάροδο τν χρόνων κάποιες οικογένειες αποχώρησαν από την Φαρκαδόνα ή κάποιοι από εκείνους που κατέθεσαν αίτηση απεβίωσαν. Για τις περιπτώσεις των αποβιωσάντων, όπως επίσης και για εκείνους που αποχώρησαν από τα κοντέινερ δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης κατοικίας.