Στα λευκά ξύπνησε τη Δευτέρα το Διάσελλο

Το ύψος του χιονιού στο ορεινό χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας άγγιξε τους 20 πόντους με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητος ο καθαρισμός των δρόμων

Μπορεί τα χιόνια να καθυστέρησαν αλλά ήρθαν και στην περιοχή της Φαρκαδόνα, έστω κι αν πλησιάζουμε στα τέλη του χειμώνα.

Στα λευκά ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι του Διασέλλου του Δήμου Φαρκαδόνας. Κι αν στα πεδινά του Δήμου οι βροχοπτώσεις υπήρξαν έντονες, στο εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σημειωνόταν έντονη χιονόπτωση.

Το ύψος του χιονιού το πρωί της Δευτέρας άγγιξε τους 20 πόντους, ενώ σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, αν δεν υπήρχε υγρασία λόγω των βροχοπτώσεων, τότε το ύψος του χιονιού θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο.

Στο ορεινό Διάσελλο από τα ξημερώματα της Δευτέρας ανηφόρισαν εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου, προχωρώντας στον καθαρισμό της κεντρικής οδού που οδηγεί στο χωριό, αλλά και στο καθαρισμό των αγροτικών δρόμων που οδηγούν στα ποιμνιοστάσια.

Παρεμβάσεις από το Δήμο υπήρχαν και στην εσωτερική οδοποιία, διευκολύνοντας την κίνηση των κατοίκων.

Από την χιονόπτωση δεν λειτούργησαν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της περιοχής μετά την απόφαση που έλαβε ο Δήμος.

Εντωμεταξύ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε ημιορεινές περιοχές των χωριών της Πηνειάδας, του Ζάρκου, της Φαρκαδόνας, του Γριζάνου, του Κεραμιδίου. Οι κάτοικοι ξύπνησαν σε λευκό φόντο, καθώς οι χιονοπτώσεις άγγιξαν τα γύρω βουνά των χωριών.