Και εγένετο θάλασσα στο δήμο Φαρκαδόνας

Ποτάμια, χείμαρροι και αρδευτικά κανάλια ξεχείλισαν στην πλειονότητα των χωριών της Φαρκαδόνας, ενώ διάφορα άλλα προβλήματα προέκυψαν εντός και εκτός οικισμών θέτοντας σε άμεση επέμβαση το Δήμο

Χείμαρροι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αρδευτικά κανάλια δεν που δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα βρόχινα νερά, ποτάμια υπερχειλισμένα, αγροκτήματα βυθισμένα στα νερά και στις λάσπες και η βροχή να πέφτει ακατάπαυστα από το βράδυ της Κυριακής έως και νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Όλα τα παραπάνω σκιαγράφησαν το τοπίο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, θέτοντας σε επαγρύπνηση το Δήμο Φαρκαδόνας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τους προέδρους του συνόλου των δημοτικών διαμερισμάτων.

Η επιβαρυμένη κατάσταση ήταν ορατή από το πρωί της Κυριακής, όταν ο Πηνειός ποταμός άρχισε να ξεχειλίζει στην περιοχή της Φαρκαδόνας, μη μπορώντας να αντέξει τους μεγάλους όγκους νερού που κατηφόριζαν από τα ορεινά και τα πεδινά του νομού. Ωστόσο οι ισχυρές βροχοπτώσεις τοπικά και σε επίπεδο νομού, ήρθαν  να επιδεινώσουν την κατάσταση. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι χείμαρροι και οι παραπόταμοι της περιοχής, έρεαν στα όρια τους μοιάζοντας με ορμητικά ποτάμια, αρδευτικά και αποστραγγιστικά κανάλια έρεαν στα όρια τους ή υπερχείλιζαν…και ο Πηνειός ποταμός, όπως και ο Ενιπέας, να ρέουν εκτός της κοίτης τους.

Από τις υπερχειλίσεις των δυο ποταμών πλημμύρισαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αγροτών, περίπου 25.000 στρέμματα, καλλιεργούμενων και μη εκτάσεων. Ένα μέρος των εν λόγω εκτάσεων πλημμύρισαν και από τα αρδευτικά κανάλια τα οποία αποδείχτηκαν μικρά για να συγκρατήσουν τους μεγάλους όγκους νερού, που προήλθαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού συνεχίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Κλοκοτού – Μαραθέας στο ύψος της γέφυρας, ενώ συνεχίστηκε η λειτουργία του αντλιοστασίου στο Κεραμίδι για την διαχείριση των νερών.

Και τα βλέμματα όλων, όπως και ευχή, Δήμου Φαρκαδόνας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και προέδρων των χωριών, να σταματήσει άμεσα η βροχή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επέμβαση του Δήμου Φαρκαδόνας

Οι νέες βροχοπτώσεις έθεσαν σε ετοιμότητα και σε άμεση επέμβαση από τα ξημερώματα της Δευτέρας το Δήμο Φαρκαδόνας. Μηχανήματα και υπάλληλοι του Δήμου, υπό την επίβλεψη και τις κατευθύνσεις του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, όργωσαν στην κυριολεξία τα δημοτικά διαμερίσματα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που επέφεραν οι έντονες βροχοπτώσεις και η κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα μηχανήματα του Δήμου νωρίς το πρωί της Δευτέρας επενέβησαν στο Ζάρκο, όπου υπήρχε κατάρρευση ενός παλιού οικήματος, έναντι του Ναΐσκου του Αγίου Βησσαρίωνος, και επισκέφτηκαν τους οικισμούς της Οιχαλίας, του Πετρωπόρου, των Ταξιαρχών, της Κρήνης για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προήλθαν είτε από καταπτώσεις χωμάτινων όγκων. Παράλληλα συχνές αυτοψίες υλοποιούνταν και στα αναχώματα, που προφυλάσσουν χωριά από τον Πηνειό ποταμό.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Πλέον το μόνο που ευχόμαστε είναι να σταματήσουν οι βροχοπτώσεις προκειμένου να μην έχουμε νέα προβλήματα», σημείωνε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Το ΚΡΗΝΗ LIVE βρέθηκε νωρίς το πρωί στον υπερχειλισμένο χείμαρρο Ντόμιτσα στην Κρήνη και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο: