Περιοδεία του ΚΚΕ στα χωριά της Φαρκαδόνας που μετρούν πληγές από τις πλημμύρες

Στην περιοχή μας θα βρίσκεται από νωρίς αύριο το πρωί ο βουλευτής Τρικάλων του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου

Σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας τα οποία τα οποία τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται στο έλεος των πλημμυρών από τις υπερχειλίσεις του Πηνειού και του Ενιπέα ποταμού θα περιοδεύσει την Τρίτη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Επικεφαλής του κλιμακίου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο οποίος συνοδευόμενος από στελέχη της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στο Δήμο Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα στις 10 π.μ. στην Πηνειάδα, στις 10:30 π.μ. στο Ζάρκο, στις 11:15 π.μ. στο Κεραμίδι, στις 12 μ.μ. στη Φαρκαδόνα ενώ στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

«Σε ανακοίνωση της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξης:

Οι μεγάλες καταστροφές (πλημμυρισμένα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, καταστροφές σε υποδομές) δεν μπορούν ν’ αποδοθούν στην πρωτοφανή, πράγματι, βροχόπτωση. Αυτές οι καταστροφές δεν ήταν αναπόφευκτες όπως δεν ήταν και τόσες άλλες, στις ίδιες περιοχές, το προηγούμενο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει το φυσικό φαινόμενο. Βροχές και πλημμύρες δεν θα πάψουν να υπάρχουν, όμως μπορούν να πάψουν να υπάρχουν καταστροφές. Δεν είναι φυσικό επακόλουθο κάθε φορά που βρέχει να πνίγονται ολόκληρες περιοχές, να προκαλούνται μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο , υποδομές σε σπίτια, καταστήματα. Ιδιαίτερα σήμερα που η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης.

Με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι σε πολλές περιοχές του νομού Τρικάλων υπάρχει επείγουσα ανάγκη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντιδιαβρωτικά έργα. Οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά τις καταστροφές του Σεπτέμβρη 2016 ήταν υποτυπώδεις και αποσπασματικές και δε δίνουν ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα. Αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης, για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία. Χρόνια τώρα, διαθέτουν ελάχιστα κονδύλια για έργα πραγματικής αντιπλημμυρικής προστασίας, για καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων, για την συντήρηση παλιών έργων, ενώ απλόχερα μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα, υποδομές και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.».