Στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου θα καθίσει Φαρκαδόνια μαθήτρια

Πρόκειται για την Ευαγγελία Γριζανίτη, η οποία θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Euroscola»

Μια μοναδική ευκαιρία θα ζήσει το επόμενο χρονικό διάστημα μια μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας, η οποία μαζί με Θεσσαλούς συμμαθητές της θα επισκεφτεί Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πρόκειται για την μαθήτρια της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Φαρκαδόνας Ευαγγελία Γριζανίτη η οποία μαζί με άλλους 23 συμμαθητές από την περιφέρεια Θεσσαλίας θα καθίσει στα έδρανα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Euroscola».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές 16-18 ετών να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έδρα το Στρασβούργο και, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Ευρωβουλευτή για μια μέρα, να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές εργασίες του, ερχόμενοι σε επαφή με συνομήλικούς τους από όλες της χώρες της Ένωσης.
Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν τι είναι και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχοντας μπροστά τους τα διλήμματα για τις επιλογές που πρέπει να κάνουν στη ζωή τους, επιθυμώντας να δώσουν έναν προσανατολισμό στις υποχρεώσεις τους, πρέπει να μπορούν να εμπλακούν στον ευρωπαϊκό διάλογο και να αποκτήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της ευρωπαϊκής πολυμορφίας. Για να ανταποκριθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ανάγκη αυτή δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA.
Με το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.