Σκάει η πέτρα στα χωριά της Φαρκαδόνας

Το θερμόμετρο σε πολλά χωριά της Φαρκαδόνας έδειχνε λίγο μετά τις 2 τo μεσημέρι τους 37,5 Βαθμούς Κελσίου κάνοντας την ατμόσφαιρα αφόρητη

Με τους 37,5 βαθμούς Κελσίου φλέρταρε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου το θερμόμετρο στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας. Ο υδράργυρος άρχισε να λαμβάνει την ανηφόρα από το πρωί, δίνοντας μια γεύση για το τι ακριβώς θα ακολουθούσε το μεσημέρι. Από νωρίς το μεσημέρι στην πλειονότητα των χωριών της Φαρκαδόνας ο μίνι καύσωνας, πρώτος για την φετινή περίοδο, αλλά και πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια, σύμφωνα με έρευνες, το μήνα Μάϊο, άρχισε να μας ταλαιπωρεί, κλείνοντας στο σπίτι πολλούς συνδημότες μας, ειδικά εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με χρόνια καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα.

Συνολικά σε όλα τα χωριά καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες με μόνη εξαίρεση το ημιορεινό Διάσελλο, οπού στο συγκεκριμένο σημείο η θερμοκρασία άγγιξε τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να μας ταλαιπωρήσουν και αύριο Κυριακή όπου το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ενώ η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

KRINI LIVE