Σε λίμνη μετατράπηκε για μια ακόμη φορά ο κάμπος της Φαρκαδόνας

Υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός βυθίζοντας στα νερά καλλιεργούμενες και μη, αγροτικές εκτάσεις

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν για περισσότερο του 24ωρου το περασμένο Σαββατοκύριακο στο σύνολο του νομού Τρικάλων αλλά και σε όμορους νομούς, όπως σε εκείνον της Καρδίτσας είχαν ως αποτέλεσμα την κάθοδο μεγάλων όγκων νερού στην κοίτη του Πηνειού ποταμού.

Από το πρωί της Κυριακής ο Πηνειός ποταμός στην περιοχή της Φαρκαδόνας που δέχεται τα νερά από το σύνολο του νομού, άρχισε να φουσκώνει επικίνδυνα με τους αγρότες αλλά και τους αρμόδιους φορείς Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και Δήμο Φαρκαδόνα να θεωρούν βέβαιη την υπερχείλιση.

Και δεν διαψεύστηκαν καθώς νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και της πρώτης μεγάλης πλημμυράς του έτους, ήταν γεγονός, αρχής γενομένης από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων. Με την εμφάνιση των πρώτων φαινομένων σε ετοιμότητα βρέθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Βαρύτητα δόθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα της Νομής, όπου το ποτάμι απέχει ελάχιστα από τον οικισμό και σε προηγούμενες πλημμύρες είχαν δημιουργηθεί μικροπροβλήματα.

Λίγο αργότερα τα νερά κατηφόριζαν προς τις δημοτικές Ενότητες Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, θέτοντας σε επιφυλακή το Δήμο Φαρκαδόνας που παρακολουθούσε στενά τα φαινόμενα. Από την υπερχείλιση υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό που συνδέει τον Κλοκοτό με το όμορο διαμέρισμα Μαραθέας, όπου τα νερά σκέπασαν την γέφυρα που ενώνει τα δύο χωριά της Φαρκαδόνας και του Παλαμά.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ο κάμπος της Φαρκαδόνας είχε μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη βυθίζοντας τα χωράφια στα νερά. Η πλημμύρα χαρακτηριζόταν χθες από τους αγρότες ως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς τα νερά σκέπασαν ακόμη και το γήπεδο ποδοσφαίρου του δημοτικού διαμερίσματος Πηνειάδας, που απέχει αρκετά μέτρα μακριά από την κοίτη του Πηνειού.

Συνολικά τα νερά κάλυψαν 20.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, από τα οποία περισσότερα από 5.000 στρέμματα καλλιεργούνται με σιτηρά και τριφύλλια.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κεραμιδίου επισκέφτηκαν παράγοντες του δήμου αλλά και του ΓΟΕΒ όπου έθεσαν σε λειτουργία το αντλιοστάσιο για την διαχείριση των νερών προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΡΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ