Νέους στόχους έθεσαν μικροί και μεγάλοι χορευτές του Πετροπόρου

Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν πιστά… ήθη, έθιμα και παραδόσεις του χωριού τους

Μικροί και μεγάλοι χορευτές, μέλη των χορευτικών του δημοτικού διαμερίσματος Πετροπόρου του Δήμου Φαρκαδόνας συναντήθηκαν για να χορέψουν, να ανταλλάξουν ευχές και να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Τα μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Πετροπόρου διοργάνωσαν μια εξαιρετικά όμορφη, ψυχαγωγική εκδήλωση στο χωριό τους, τηρώντας το έθιμο και την παράδοση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τους στόχους που θέτουν για το 2018. Στόχοι που θα αναδείξουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις του χωριού, τόσο εντός του Πετροπόρου, όσο και εκτός αυτούς με την συμμετοχή σε εκδηλώσεις όμορων χωριών της Φαρκαδόνας.

Όπως ανέφεραν μέλη του Συλλόγου στο σύντομο απολογισμό τους, η χρονιά που αφήσαμε πίσω μας, ήταν ιδιαίτερα δημιουργική για το Σύλλογο. Πέραν των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στο χωριό και συμμετείχαν τα χορευτικά του Συλλόγου, υπήρξε η συμμετοχή και σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν όμοροι Σύλλογοι σε χωριά της Φαρκαδόνας. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και τη φετινή χρονιά με το Σύλλογο να προγραμματίζει τη συμμετοχή του και τις εμφανίσεις του σε αρκετές εκδηλώσεις.

Τις ευχές προς το Σύλλογο και τους κατοίκους του χωριού που παρέστησαν στην διοργάνωση απηύθυναν ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Κώστας Φορτωτήρας. Και οι δύο ευχήθηκαν καλή και παραγωγική χρονιά σε μικρούς και μεγάλους χορευτές, υποσχόμενοι κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη.

«Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία και ευτυχία σ’ όλους τους κατοίκους του χωριού. Εύχομαι για το Σύλλογο η χρονιά που διανύουμε να φέρει περισσότερες πολιτιστικές δράσεις, που θα προάγουν τον Πολιτισμό και την παράδοση, στοιχεία που πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια. Αυτά μας οδήγησαν και συνεχίζουν να μας οδηγούν, τηρώντας ευλαβικά την παράδοση.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορό και άφθονη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.