Σε εξέλιξη οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φαρκαδόνας

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου με τους γονείς να έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους για την φιλοξενία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Σε νέο περιβάλλον και στο πρώτο τους σχολείο θα βρεθούν από την φθινοπωρινή περίοδο πολλά παιδάκια του Δήμου Φαρκαδόνας. Θα φιλοξενηθούν στις δομές που λειτουργούν σε τέσσερα διαμερίσματα του Δήμου, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Φαρκαδόνας, της Οιχαλίας, του Γριζάνου και του Ζάρκου.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς. Οι εγγραφές αφορούν τους Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Δ. Γριζάνου, του Δ.Δ. Ζάρκου, του Δ.Δ. Οιχαλίας και του Δ.Δ. Φαρκαδόνας. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως και τις 31 Μαΐου με τους γονείς να έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας προσκαλεί τους γονείς νηπίων ηλικίας από 2,5 ετών έως και την ημέρα εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις παραπάνω δομές για το σχολικό έτος 2018-2019, να απευθύνονται στις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών για να καταθέτουν τις αιτήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τρέχουσα περίοδο φιλοξενούνται στις δομές περισσότερα των 100 παιδιών.

Ανάλογος φυσικά θα είναι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν εκ νέου από το Σεπτέμβριο κατά την έναρξη της νέας περιόδου. Οι τέσσερις δομές λειτουργούν με έξοδα του Δήμου καθώς δεν υπάρχει η καταβολή τροφείων.

Η φιλοξενία των παιδιών ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου, όπου και θα υπάρχει μια μικρή παύση ενός περίπου μήνα για την εκ νέου επιστροφή των παιδιών.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο σύνολό τους και την επόμενη περίοδο, καθώς υπάρχει το απαραίτητο και αναγκαίο προσωπικό, τόσο του Δήμου, όσο κι εκείνου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.