Η προσοχή των εμπόρων στρέφεται πλέον στις εκπτώσεις

Êüóìïò óå êáôáóôÞìáôá ôïõ êÝíôñïõ ôçò ÁèÞíáò, ÄåõôÝñá 16 Éáíïõáñßïõ 2012.Îåêßíçóáí êáé åðßóçìá ïé ÷åéìåñéíÝò åêðôþóåéò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐáíôåëÞò Óáßôáò

Η τοπική αγορά ευελπιστεί στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων

Λίγα μόλις 24ωρα χωρίζουν τους Τρικαλινούς και τους Φαρκαδόνιους καταναλωτές από την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων. Λίγα μόλις 24ωρα χωρίζουν και τους Τρικαλινούς εμπόρους από τις εκπτώσεις στις οποίες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια μικρή ανάκαμψη.

Η κίνηση στην αγορά τις ημέρες των γιορτών μπορεί να ήταν αυξημένη. Ωστόσο οι καταναλωτές κατά τις επισκέψεις τους στα Τρικαλινά καταστήματα και κατ’ επέκταση στις αγορές τους εμφανιζόταν φειδωλοί. Έδιναν βαρύτητα στις αναγκαίες γιορτινές αγορές αποφεύγοντας τα πολλά ψώνια.

Προτεραιότητα έδιναν στα παιδιά ή στα δώρα που προοριζόταν για τις μικρές και εφηβικές ηλικίες. Όσο για τους ενήλικες αυτοί ήταν αρκετά «μαζεμένοι», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διαθέσουν για αγορές των ιδίων.

Άλλοι πάλι υποστήριζαν ότι περιμένουν τις εκπτώσεις για να προχωρήσουν σε δικές τους αγορές με την ελπίδα της μείωσης των τιμών.

Κατ’ αυτό τον τρόπο οι τζίροι στα ταμεία των καταστημάτων δεν κινούνταν σε υψηλά επίπεδα άλλων εποχών με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των επιχειρήσεων.

Οι εκπτώσεις τη φετινή χρονιά ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι τιμές των διαφόρων προϊόντων θα διαμορφωθούν σε χαμηλά επίπεδα με εκπτώσεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 40%-70%, ενώ υπάρχει πληθώρα εμπορευμάτων.

Απαιτείται βέβαια μία έρευνα αγοράς, ώστε ο καταναλωτής να προμηθευτεί ακριβώς αυτό που χρειάζεται και όχι αυτό που προβάλλεται ως οικονομικό.

Τα καταστήματα των Τρικάλων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπλουγούρας, είναι πανέτοιμα τόσο από επάρκεια εμπορευμάτων αρίστης  ποιότητας, όσο και από ιδιαίτερα χαμηλές εκπτωσιακές τιμές που θα διακινηθούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων οφείλει να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας, για την υποστήριξη και την προτίμησή τους στα τοπικά καταστήματα και τους καλεί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν.», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, εκτός φυσικά από τις τιμές να δίνουν και ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των εμπορευμάτων και να προτιμούν τις τοπικές επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν τις χαμηλότερες τιμές.

Μπορεί επίσημα οι εκπτώσεις να αρχίζουν την επόμενη Δευτέρα, ανεπίσημα, ωστόσο, οι έμποροι των Τρικάλων έχουν αρχίσει τη διενέργεια προεκπτώσεων και προσφορών.

Το φαινόμενο των προεκπτώσεων παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια και οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αναδουλειές των καταστημάτων, που ωθούν τους εμπόρους στο να ξεκινήσουν κάπως πρόωρα και σιωπηρά τις προεκπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια η αγοραστική κίνηση τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο με την έλευση των ημερών παρατηρούνταν μια αύξηση των πωλήσεων καθώς οι καταναλωτές «πόνταραν» σε περεταίρω μείωση των τιμών.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την ΕΣΕΕ την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 π.μ. έως 8 μ.μ.