Πολυκοσμία στα λογιστικά γραφεία της Φαρκαδόνας και των Τρικάλων

Φωτιά έλαβαν τα τηλεφώνα των λογιστών της περιοχής μας, καθώς οι φορολογούμενοι, φρόντιζαν να επικοινωνήσουν, ζητώντας είτε διευκρινήσεις, είτε τη συμβολή τους στην κατάθεση της αίτησης.

Στο αγώνα της ηλεκτρονικής κατάθεσης των αιτήσεων για την λήψη του Κοινωνικού Μερίσματος ρίχτηκαν και οι Φαρκαδόνιοι.
Από τις πρώτες κιόλας ώρες της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεκάδες Φαρκαδόνιοι αποφάσισαν να εισέλθουν στο σύστημα με σκοπό την κατάθεση της αίτησης. Αρκετοί κατάφεραν το στόχο τους, να καταθέσουν την πολυπόθητη αίτηση, άλλοι πάλι ήρθαν αντιμέτωποι με δυσκολίες, καθώς το σύστημα αρκετές φορές λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας τίθεντο εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η σύνδεση με το σύστημα.
Σήμερα εξάλλου φωτιά έλαβαν τα τηλεφώνα των λογιστών της περιοχής μας, καθώς οι φορολογούμενοι, φρόντιζαν να επικοινωνήσουν, ζητώντας είτε διευκρινήσεις, είτε τη συμβολή τους στην κατάθεση της αίτησης.
Πολλοί εξάλλου ήταν εκείνοι που επισκέφτηκαν τα λογιστικά γραφεία που λειτουργούν στο Δήμο Φαρκαδόνας και τα Τρίκαλα, με σκοπό να απευθυνθούν στους λογιστές τους για να τους αναθέσουν την εν λόγω διαδικασία. Πολλοί ήταν και ηλικιωμένοι που ζητούσαν διευκρινήσεις για το αν καταθέσουν αίτηση. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω δεν οφείλουν να καταθέσουν αίτηση, καθώς μετά την εξέταση των στοιχείων, θα γίνει αυτόματη πίστωση. Τις επόμενες ημέρες εξάλλου θα γίνουν τροποποιήσεις σχετικά με την ενσωμάτωση παιδιών που γεννήθηκαν από την 01/01/2017 και μετέπειτα.
Από την πλευρά τους οι λογιστές έδιναν τις απαραίτητες συμβουλές και κατευθύνσεις ενώ σε πολλές των περιπτώσεων αναλάμβαναν οι ίδιοι την κατάθεση των αιτήσεων των πελατών τους. Δεν παρέλειπαν ωστόσο να συστήσουν υπομονή στους πελάτες τους, καθώς υπάρχει χρόνος έως και την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα.
Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά το αρμόδιο υπουργείο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα παραμένει ανοιχτεί μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου.