Πλημμύρισε από κόσμο η Ιερά Μονή Ορφανού στην Οιχαλία

Πιστοί ανηφόρησαν το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης για να προσκυνήσουν την Παναγία και να τιμήσουν το Γενέθλιο της Θεοτόκου

Με τα γιορτινά του στολίστηκε το Μοναστήρι της Οιχαλίας, που επί αιώνων βρίσκεται κτισμένο στην κορυφή του Όρους «Ορφανός». Με τα γιορτινά για να τιμήσει το Γενέθλιο της Θεοτόκου που είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή.

Οικοδεσπότης των πιστών που ανηφόρησαν στην κορυφή του «Ορφανού» για να τιμήσουν την Παναγία, ο σεβάσμιος και ταπεινός μοναχός Πρόδρομος, ο οποίος μετά την κοίμηση του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτη Δωρόθεου, κρατά το Μοναστήρι ανοιχτό στον κόσμο, για να προσκυνούν την Παναγία μας, ακουμπώντας τις ελπίδες και τους πόνους τους.

Ως φύλαξ του μοναστηριού, ως Άγγελος, προσεύχεται καθημερινά για όλο τον κόσμο, ειδικά σήμερα στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Ελλάδα κι ολόκληρη η οικουμένη, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Βρίσκεται εκεί κρατώντας νυχθημερόν αναμμένο το καντήλι της Παναγίας αλλά και του μακαριστού γέροντος Κύρου Δωροθέου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μοναστήρι για το γενέθλιο της Θεοτόκου ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής. Παρουσία πλήθος πιστών που ανηφόρησαν στο Μοναστήρι, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου Πύλης π. Διονυσίου. Στο Θείο Κήρυγμα ο Πατέρας Διονύσιος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Γέροντος Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου, προτρέποντας τους πιστούς να προσεύχονται νυχθημερόν στην Μητέρα όλων των Χριστιανών την Παναγία. Κάλεσε τους πιστούς να την επικαλούνται σε χαρές και σε λύπες, καθώς όπως μια μάνα δεν εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά της, έτσι και η Παναγία δεν αφήνει απροστάτευτο κανένα Χριστιανό που την επικαλείται.

Ο π. Διονύσιος κάλεσε όλους τους πιστούς του Δήμου Φαρκαδόνας να στηρίξουν το Μοναστήρι, με κάθε μέσο και τρόπο και στο μέτρο του δυνατού , προκειμένου αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί, αποτελώντας μαζί με τις Μονές του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου και της Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας, πνευματικούς φάρους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας.

Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής, ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κοσμάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οιχαλίας Βαγγέλης Παθέκας, ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας Αθανάσιος Ζιώγκος, ο πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης κ.ά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης, ανήμερα της εορτής, με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, παρουσία δεκάδων πιστών.

Δείτε εικόνες και βίντεο όπως τα κατέγραψε ο φακός του ΚΡΗΝΗ LIVE