Πηνειάδα: Καθαριότητα στο διεθνή δρόμο ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας

«Μερικές φορές, λίγοι άνθρωποι είναι αρκετοί για να κάνουν πιο όμορφο τον κόσμο μας.

Τρεις εθελοντές από την ΠΗΝΕΙΑΔΑ αποφάσισαν, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, να καθαρίσουν το γεμάτο σκουπίδια πάρκινγκ του δημοσίου δρόμου, στην Ανατολική είσοδο του Δήμου Φαρκαδόνας.

Με πρωτοβουλία του “Αμερικάνου”, Βασίλη Κωσταδήμα, και τη συμμετοχή του μαθητή του Γυμνασίου ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ, Θανάση Τρύπα και του Αχιλλέα Κούμπου, καθαρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης.

Ο χώρος δεν διαθέτει κάδο απορριμμάτων και έτσι οι “ευσυνείδητοι” πολίτες ρίχνουν όλων των ειδών τα σκουπίδια πίσω απο τις προστατευτικές μπάρες. Μπουκάλια, σακούλες, είδη υγιεινής, μέχρι και κεφάλια ζώων, συνθέτουν ένα θέαμα που δεν ταιριάζει στον τόπο μας.

Η φωτογραφία με το παιδικό αρκουδάκι στήθηκε εκεί για να μας θυμίζει πως συμπεριφερόμαστε, ορισμένες φορές, ακόμα και στα παιχνίδια των παιδιών μας.

Να αναφερθεί επίσης ότι μεγάλο μέρος της περίφραξης στο συγκεκριμένο σημείο έχει κλαπεί με άμεσο κίνδυνο να προκληθούν τροχαία ατυχήματα με άγρια  ζώα. Οι εθελοντές συμπληρώνουν:

Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να επιδείξουν την δέουσα προσοχή σε όλα τα πάρκινγκ του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας του Δήμου μας (τοποθέτηση κάδων, αποκομιδή, τακτικός  καθαρισμός, αποκατάσταση περίφραξης) ώστε όλοι (διερχόμενοι και μη) να κατανοήσουν την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της άγριας φύσης, αλλά και της αποσόβησης θανατηφόρων τροχαίων. Η αρχή έγινε»

Με εκτίμηση, οι Τρεις εθελοντές της κοινότητας Πηνειάδας