Βούλιαξαν οι Γόμφοι Τρικάλων στο Σατυρικό Καρναβάλι

“Βούλιαξαν” κυριολεκτικά οι Γόμφοι κατά την πραγματοποίηση του φετινού Καρναβαλιού, όπου πλήθος κόσμου συνέρρευσε να απολαύσει από κοντά ένα μοναδικό καρναβαλικό θέαμα για τα δεδομένα της περιοχής, όχι μόνο του Δήμου Πύλης, αλλά & ολόκληρου του Νομού!!!, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια “χειμέριας νάρκης”, το ξακουστό για τα δεδομένα του Νομού, “Καρναβάλι των Γόμφων” ξύπνησε & πάλι σήμερα 19 Φεβρουαρίου/Καθαρά Δευτέρα, αναβιώνοντας ύστερα από την επιθυμία του κόσμου να ζήσει μοναδικές στιγμές αποκριάτικου ξεφαντώματος, τρέλας & ατέλειωτου γέλιου, αλλά & των παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόμφων, να τοποθετήσουν τον πάλαι ποτέ αυτό θεσμό, στην θέση που του αρμόζει, ψηλά στον πολιτιστικό χάρτη, όχι μόνο του Δήμου, αλλά & ολόκληρου του Νομού.

Μια καρναβαλική εκδήλωση, η οποία μεταξύ άλλων είχε ως σκοπό να κρατήσει τον κόσμο & να διασκεδάσει σε περιοχή του Δήμου Πύλης,  αλλά και να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες, όπως & αφειδώς προσήλθαν, προτρέποντάς τους να περάσουν όμορφα, με μόνο κριτήριο & απαίτηση να φορέσουν το χαμόγελό τους και να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο, χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς του Γομφαίικου Καρναβαλιού, που φέτος οι διοργανωτές του, είδαν την συμμετοχή να είναι αρκετά μεγάλη & μαζική από κάθε άλλη φορά, αφού συμμετείχαν καρναβαλιστές & από άλλες Κοινότητες του Δήμου Πύλης.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόμφων, αλλά & σε όλους τους αφανείς ήρωες, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φετινού Καρναβαλιού, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ειδικά στη νεολαία του χωριού, αλλά & σε όλους τους κατοίκους, που εάν δεν ήταν αυτοί δεν θα πραγματοποιούνταν η σημερινή εκδήλωση. Μπορεί εμείς σαν Δήμος να στηρίξαμε αυτή την κίνηση, αλλά ήταν οι νέοι του χωριού, ήταν ο Σύλλογος, όλοι οι κάτοικοι…Μπράβο σας μετά από δέκα χρόνια αναβιώνετε & πάλι το Καρναβάλι στους Γόμφους. Και αυτό θα ξαναγίνει θεσμός! Κάθε χρόνο την ίδια ημέρα θα είμαστε πάντα εδώ!”. 

Και κλείνοντας ο Δήμαρχος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους, που ομόφωνα είπαν “ΝΑΙ” στην πραγματοποίηση του φετινού Καρναβαλιού & μοίρασε σε όλο τον κόσμο τις ευχές του για “Υγεία, ευτυχία, ευημερία & Καλή Σαρακοστή”.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε & ο Αντ/ρχος Πολιτισμού κ. Γ. Τζιορτζιώτης, ο οποίος ευχήθηκε το “Καρναβάλι των Γόμφων” να παραμείνει θεσμός, εκφράζοντας κι αυτός του χρόνου να “Είμαστε & πάλι όλοι μαζί εδώ”.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση των αρμάτων & των πεζοπόρων τμημάτων, που ενθουσίασαν μικρούς & μεγάλους όσον αφορά με την ευφάνταστη-ευρηματική κατασκευή τους & προπάντων με την άνευ όρων σαρκαστική θεματολογία τους, που δεν άφησαν κανέναν αστοχοποίητο…με θέματα από την καθημερινότητα & την πολιτική ζωή του τόπου.

Κατόπιν & στο χώρο της πλατείας, μπροστά στον βασιλιά Καρνάβαλο, έγιναν τα “στέφανα” μεταξύ Μέρκελ & Σόιμπλε με κουμπάρο τον Αλέξη Τσίπρα, που αποτέλεσε & το βασικό έβεντ σαρκασμού του φετινού καρναβαλιού.

Τέλος στον κόσμο προσφέρθηκε η παραδοσιακή φασολάδα με λαγάνα & ντόπιο κρασί, για να κλείσει η φετινή εκδήλωση με πολύ χορό, υπό τους ήχους ζωντανής δημοτικής ορχήστρας.

Να τονίσουμε εδώ & την σημαντική προσφορά του κ. Δημ. Τυράκη & της δ/δος Βασ. Μπασιούρη, παρουσιαστές στο φετινό καρναβάλι, που με τις ατάκες τους μας άφησαν άναυδους!!!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρ. Σιμορέλης & Σάκης Παπαδόπουλος, ο πρώην Νομάρχης & βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης, ο Περ/κός Σύμβουλος κ. Απ. Κολίτσας, ο Αντ/ρχος Οικονομικών κ. Θαν. Κωστάκης, ο Αντ/ρχος Πολ. Προστασίας κ. Σ. Αγγέλης, η Αντ/ρχος Καθαριότητας κα Λ. Οικονόμου, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς & πρόεδροι Τ.Κ. του Δήμου Πύλης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ : https://pylinews.gr