Χειροτονήθηκε σε Διάκονος ο π. Ευάγγελος Σαμαράς (πρώην δημοσιογράφος σε τοπικά ΜΜΕ) από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτων

Στην οδό του Σωτήρος Ημών Ιησού Χριστού και στη χαρά της Εκκλησίας μας πορεύεται ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος π. Ευάγγελος Σαμαράς.

Το πρωί της Κυριακής της Τυρινής, πλήθος κόσμου, Τρικαλινών, κατοίκων του ορεινού Κλεινοβού, γενέθλιο τόπο του νέου Διακόνου, συγγενείς, φίλοι, και πρώην συνάδελφοί του, καθώς ο ίδιος είχε εργαστεί κατά το παρελθόν ως δημοσιογράφος σε τοπικά ΜΜΕ, προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Βλαχογιαννίου Ελασσώνος, για να παραστούν στην τελετή χειροτονίας του.

Την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια την εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου π. Ευάγγελου Σαμαρά τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Πριν τη χειροτονία ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων απευθυνόμενος με μεστό λόγο στον π. Ευάγγελο, μίλησε για την ποιμένουσα Εκκλησία, η οποία αντέχει εις τους αιώνες, έχοντας ως Αρχηγός της τον Κύριο Ιησού Χριστό και για τη μεγάλη ευθύνη της Ιεροσύνης, μέσω της οποίας καλείται ο νεοχειροτών να διακονήσει τον Τριαδικό Θεό και τον ευλογημένο λαό του.

Ευχαρίστησε τους γονείς του για την ανατροφή του εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Βαθύτατα συγκινημένος υπήρξε ο νέος Διάκονος, ο οποίος ευχαρίστησε την οικογένεια του για την στήριξη που του παρείχαν, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του σεπτού ποιμενάρχη κ. Χαρίτων, τον οποίο γνωρίζει από τα φοιτητικά χρόνια, ευχαριστώντας που τον εμπιστεύτηκε μια τόσο μεγάλη ευθύνη, αυτή της διακονίας.

Ο π. Ευάγγελος είναι έγγαμος, πατέρας δυο νηπίων, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Γόνος, ιερέα πατέρα και παππού ακολουθεί την εκκλησιαστική παράδοση της οικογένειάς του.

Άξιος και Ευλογημένος.

Φωτό Δημήτρης Καραγιάννης